Ministerul Educației Naționale anunță că lotul României a obținut două medalii de argint, două medalii de bronz și o mențiune la a XI-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Astronomie și Astrofizică, care s-a desfășurat în Thailanda.

“Medaliile de argint au fost adjudecate de Radu Andrei (clasa a XI-a/Colegiul Național „Nicolae Balcescu” din Brăila) și Robert-Gabriel Pășcălău (Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța). Andrei-Horațiu Eftime (clasa a XI-a/Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București) și Paul-Florin Rebenciuc (clasa a IX-a/Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Suceava) au fost medaliați cu bronz, în timp ce George-Pantelimon Prodan (clasa a XI-a/Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța) a fost distins cu mențiune”, reiese dintr-un comunicat de presă transmis de către ministerul Educației.

Potrivit sursei citate, echipa României, din care a făcut parte și prof. Victor Păunescu (Colegiul Național „Octav Onicescu” din București), prezent ca observator științific, a fost coordonată de conf. univ. dr. Cristian Pîrghie (Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava) și prof. dr. Petru Crăciun (inspector de specialitate în cadrul ISJ Suceava).

Competiția a reunit 219 participanți din 46 de țări și a avut loc în Thailanda, în perioada 12-20 noiembrie.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/cinci-premii-pentru-romania-la-olimpiada-internationala-de-astronomie-si-astrofizica-doi-constanteni-printre-medaliati-44383.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/cinci-premii-pentru-romania-la-olimpiada-internationala-de-astronomie-si-astrofizica-doi-constanteni-printre-medaliati-44383-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv