Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Bali, Republica Indonezia, că, în conformitate cu datele oferite de autoritățile locale, vulcanul situat pe muntele Agung a erupt în seara zilei de 21 noiembrie 2017, norul de fum și de cenușă vulcanică ridicându-se la cca. 700 m înălțime. 

Gradul de alertă este menținut la nivelul III (atenționare). Aeroportul internațional Ngurah Rai din Denpasar este deschis. Zona de restricție în jurul vulcanului este menținută la 6-7,5 km.

Autoritățile locale menționează că situația este dinamică, evoluțiile fiind sub supraveghere permanentă, existând posibilitatea apariției unor noi restricții în diferite zone din jurul vulcanului.  

Cetățenii români aflați în zonă sunt rugați să se informeze în permanență privind datele oferite de autoritățile indoneziene (Ministerul Energiei și Resurselor Minerale – Agenția pentru Vulcanologie (CVGHM) pe site-ul https://magma.vsl.esdm.go.id/vona/ și să consulte site-ul Ambasadei României la Jakarta, media locale și să urmeze indicațiile autorităților indoneziene din Bali.  

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României în Indonezia: +62213154362, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice al României la Jakarta: +628111096283.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/atentionare-de-calatorie-de-la-mae-indonezia-eruptie-vulcan-in-bali-44374.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/atentionare-de-calatorie-de-la-mae-indonezia-eruptie-vulcan-in-bali-44374-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv