În 2014 UNESCO a spus oficial că Ansamblul Brâncuși n-are ce căuta pe lista celor mai importante opere ale umanității. Acest verdict a generat DECLASAREA ANSAMBLULUI BRÂNCUȘI LA NIVEL MONDIAL, precizează Narcis Daju.
“Acum, când operele arată mai jalnic ca atunci, când Calea Eroilor e necirculabilă pietonal, fiind decorată cu boschetari și cu mașini parcate neregulamentar pe fiecare trotuar, când Coloana Infinită este abandonată în BEZNĂ, deși autoritățile locale pretind că e luminată ca ziua, când Dragnea nici nu se gândește să aloce cele 50 de milioane de euro necesare modernizării Axei Brâncuși, când Aleea Scaunelor e plină cu mai multe generații de mușchi ce distrug operele, când prin Parcul Brâncuși mișună mașinile și avem mai multe parcări ilegale, când copii veniți cu clasa în excursie sunt alungați de lângă Poarta Sărutului de imbecilii puși de Primărie să o păzească cu pistolul la brâu, când neveste tute de pesediști sunt angajate ghid la Centrul Brâncuși și se scobesc în nas cât e ziua de lungă, când arbori seculari sunt defrișați din Parcul Brâncuși ca să nu mai umbrească ștrandul unui mogul PSD, acum statul român depune al doilea dosar de candidatură, fără nicio împotrivire din partea orașului lui Brâncuși.
Bugetul acestei mizerii e secret, dar se ridică la cel puțin câteva sute de mii de euro.
Chiar dacă s-au cheltuit banii, nu e târziu să oprim această dementă candidatură, care se va solda în mod cert cu UN NOU REFUZ DIN PARTEA UNESCO, ȘI CU O NOUĂ DECLASARE LA NIVEL MONDIAL, fix în anul Centenarului, când se împlinesc și 80 de ani de la inaugurarea Ansamblului Brâncuși”, mai scrie Narcis Daju.

Loading…

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/coloana-infinitjpg.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/coloana-infinitjpg-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialCultură
În 2014 UNESCO a spus oficial că Ansamblul Brâncuși n-are ce căuta pe lista celor mai importante opere ale umanității. Acest verdict a generat DECLASAREA ANSAMBLULUI BRÂNCUȘI LA NIVEL MONDIAL, precizează Narcis Daju. “Acum, când operele arată mai jalnic ca atunci, când Calea Eroilor e necirculabilă pietonal, fiind decorată cu...

Preluat de la EVZ