De menţionat că ziaristul nu deţine carnet de conducere, însă „nu trebuie să fii neapărat şofer pentru a-ţi da seama că se conduce fără nicio logică”, a declarat acesta, citat de dcnews.


Cumva, trebuie întărită autoritatea organului!

 „Pe de o parte, sunt ferm convins că doar cu biciul poţi să faci olecuţă de educaţia. Puţin. Nu sunt împotriva ideii de amenzi, mai ales că în România este un trafic absolut bezmetic. Cumva, trebuie întărită autoritatea organului”, consideră jurnalistul.

Un nou prilej de încasat şpăgi…

Pe de altă parte, continuă acesta, „unele dintre amenzi sunt absolut nerealiste ca şi cuantum. România este o ţară cu un nivel de trai total departe de posibilitatea de a plăti astfel de amenzi. În plus, poliţiştii – de când a devenit Godină vedetă – şi-au luat-o iar în cap, nu te mai înţelegi cu ei.

Tind să redevină abuzivi. Ori, dându-le în mână instrumentul de a decide ce se întâmplă cu foarte mulţi bani de-ai tăi, îi faci şi mai discreţionari şi mai predispuşi la şpagă. Pentru că, omul, disperat că ar putea să-l ardă, este mult mai dispus să dea 100 de euro şpagă”, a spus Victor Ciutacu. De asemenea, a precizat că „s-ar putea să crească şi şpăgile”.

„Nu ştiu dacă, psihologic vorbind, se va disciplina publicul ţintă. Mi se pare că va fi un nou prilej de încasat şpăgi şi de mărit cuatumul şpăgilor. Nu ştiu dacă este cea mai bună soluţie. Cred că adevărul este undeva la mijloc. Dar, fără discuţie, cu siguranţă, ceva trebuie făcut şi cu traficul. Problema e cine o face şi cum o face”, a concluzionat Victor Ciutacu.

Loading…

rootstireaActualitate/Esential
De menţionat că ziaristul nu deţine carnet de conducere, însă „nu trebuie să fii neapărat şofer pentru a-ţi da seama că se conduce fără nicio logică', a declarat acesta, citat de dcnews. Cumva, trebuie întărită autoritatea organului!  „Pe de o parte, sunt ferm convins că doar cu biciul poţi să faci...

Preluat de la EVZ