Audierea social-democratului vine în contextul în care, prin avocatul Alexandru Morarescu, Drăghici a făcut o sesizare Comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii Serviciului Român de Informaţii.


În sesizarea transmisă se precizează „că după efectuarea de cercetări şi deliberări”, să se hotărească dacă se impune „obligarea Serviciului Român de Informaţii să prezinte un raport / o informare sau explicaţii scrise cu privire la modalitatea în care în perioada 2005 – 2014 au solicitat şi obţinut mandate de supraveghere tehnică (interceptare convorbiri telefonice, comunicaţii de orice tip, acces la un sistem informatic, supravegherea video, audio sau prin fotografiere, pătrunderea în spaţii private pentru ridicare de obiecte sau înscrisuri, copiere, montare / demontare dispozitive, localizare, filaj, etc.) care priveau cetăţeni români”, conform DCNews.ro.

Sesizarea vizează, în mod particular, „împrejurările în care s-a solicitat şi s-a obţinut supravegherea tehnică pentru motive de siguranţă naţională a numitului Nicolescu Constantin, subsemnatul regăsind la dosarul cauzei probe şi indicii privind încălcări ale legii, ale drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, săvârşite inclusiv de Serviciul Român de Informaţii, vătămarea fiind evidentă”.Comisia parlamentară de control a activității SRI urmează să audieze, în această săptămână, și alte personaje importante din servicii și societatea civilă.

Miercuri, 22 noiembrie, de la ora 11.00, va fi audiat generalul SRI Dumitru Dumbravă, secretar general al SRI, devenit celebru pentru declarația cu privire la justiție care ar fi un „câmp tactic”.

Joi, 23 noiembrie, de la ora 11.00, în comisie va fi audiat Florin Ghiulbenghian, președintele Fundației Eurohonest, cel care a depus, în ultimele luni, mai multe denunțuri la DNA pe numele unor actuali și foști demnitari.


Loading…

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Audierea social-democratului vine în contextul în care, prin avocatul Alexandru Morarescu, Drăghici a făcut o sesizare Comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii Serviciului Român de Informaţii. În sesizarea transmisă se precizează „că după efectuarea de cercetări şi deliberări', să se hotărească dacă...

Preluat de la EVZ