Pe 13 noiembrie, Dan-Tiberiu Sbîrcea a fost găsit mort în camera sa de cămin, după ce și-a pus capăt capăt zilelor. Moartea lui fulgerătoare i-a șocat pe apropiați care spun că tânărul avea în față un viitor strălucit.


Mama lui Tibi, care este procuror în Timișoara, a plecat în Marea Britanie, după ce a aflat despre moartea fiului ei. Devastată de durere, ea dă vina pe profesorii de la Imperial College din Londra care ar fi exercitat o presiune asupra tânărului olimpic internațional la chimie. Asta l-ar fi împins pe Tibi să recurgă la gestul extrem.


Dan-Tiberiu Sbîrcea sau Tibi, așa îi spuneau prietenii, era pasionat de chimie. Tânărul a moștenit această pasiune de la mătușa sa, profesor de chimie și fizică la Școala generală din Aninoasa. „El a fost elev atât al Colegiului Național Gh. Țițeica, cât și al Colegiului Național Traian din Drobeta Turnu Severin, olimpic internațional la chimie. Și-a continuat studiile la Imperial College din Londra, unde și-a terminat doctoratul cu record mondial în domeniul neuroștiinței“, a scris pe pagina sa Facebook Iasmina Alstani, verișoara lui Tibi.

Pe rețelele de socializare, prietenii au demarat o campanie de strângere de fonduri pentru repatrierea trupului neînsuflețit. Se pare că aceasta va fi adus în ţară abia spre sfârşitul acestei săptămâni.


Loading…

rootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Pe 13 noiembrie, Dan-Tiberiu Sbîrcea a fost găsit mort în camera sa de cămin, după ce și-a pus capăt capăt zilelor. Moartea lui fulgerătoare i-a șocat pe apropiați care spun că tânărul avea în față un viitor strălucit. Mama lui Tibi, care este procuror în Timișoara, a plecat în Marea...

Preluat de la EVZ