Durerea în gât, nasul înfundat, secrețiile nazale și tusea persistentă, sunt doar câteva dintre simptomele care ne arată că ar trebui să luăm măsuri. Tusea poate fi de multe ori de nesuportat și este chiar mai rea în cazul fumătorilor.


Dacă vă confruntați cu tuse puternică, productivă, există o soluție destul de simplă și la îndemâna orricui pentru a scăpa de ea. Tot ceea ce vă trebuie sunt niște ingrediente ușor de procurat, care pot face această problemă de sănătate să dispară în doar câteva zile.

Vă prezentăm mai jos un remediu folosit de ani de zile, dar pe care mulți dintre noi îl ignoră. Iată cum se pregătește băutura minune care vă a ajuta să scăpați de tuse sâcâitoare.Ingredientele de care aveți nevoie: 

1/4 cană de ghimbir rădăcină rasă (în stare proaspătă sau uscată)
1/4 cană flori de Nalba mare
1/4 cană de flori de mușețel
1/4 cană de suc de lamaie (zeama de la aproximativ 2 lamâi stoarse bine)
1 lingură scorțișoară
1/4 de borcan mic de miere de albine
250 ml de apă filtrată

Într-o cratiță în care ați pus apă la fiert, puteți adăuga ghimbirul ras, florile de nalba și mușețelul și fierbeți-le bine. Când amestecul a fiert, reduceți focul și strecurați-l bine, să rămână doar lichidul.

Peste lichidul obținut adăugați și restul de ingrediente, când acesta s-a mai răcit: zeama de lămâie, scorțișoara și mierea de albine

Amestecați toată compoziția, apoi turnați-o într-un recipient închis ermetic. Păstrați siropul la frigider și consumați câte o lingură de 3 ori pe zi, la nevoie.

Loading…

rootstireaActualitate/EsentialSanatate
Durerea în gât, nasul înfundat, secrețiile nazale și tusea persistentă, sunt doar câteva dintre simptomele care ne arată că ar trebui să luăm măsuri. Tusea poate fi de multe ori de nesuportat și este chiar mai rea în cazul fumătorilor. Dacă vă confruntați cu tuse puternică, productivă, există o soluție...

Preluat de la EVZ