În 2016, românii au trimis în țară nu mai puţin de 2,45 de miliarde de euro, sumă care reprezintă cel mai ridicat nivel înregistrat în ultimii şapte ani. Eurostat a anunţat că banii trimişi de românii din diaspora în ţara de origine reprezintă al patrulea cel mai ridicat nivel din Uniunea Europeană. În 2016, cele mai mari intrări de transferuri personale au fost în Portugalia (3,3 miliarde de euro), Polonia (3 miliarde de euro), Marea Britanie (2,5 miliarde de euro), după care vine diaspora noastră şi banii trimişi spre România.


​Banii trimişi de ei, mai mulţi decât investiţiile străinilor


Recordul de bani trimişi în ţară de către aşa numiţii „căpşunari” a fost stabilit în anul 2008, când au transferat 5,15 miliarde de euro, conform Eurostat. Din 2006 până în 2015, românii din străinătate au trimis acasă 52 de miliarde de euro, în timp ce investiţiile străine în aceeaşi perioadă au fost de 41 miliarde euro.

Cei mai mulţi trăiesc în Italia

Aproximativ 5 milioane de români lucrează temporar sau permanent în străinătate, potrivit estimărilor pe baza datelor de la consulatele României. Cifra este una estimată, în condițiile în care nu există o statistică oficială în acest sens. Cei mai numeroşi rezidenţi români se află în Italia, 1,3 milioane. Pe locul doi se află Spania, cu aproape 1,1 milioane de români, iar pe trei SUA – cu 870.000 de persoane. Germania (510.000 de persoane) şi Franța (345.000 de oameni) sunt alte două ţări în care românii s-au acomodat bine.


Loading…

rootstireaActualitate/EsentialSocial
În 2016, românii au trimis în țară nu mai puţin de 2,45 de miliarde de euro, sumă care reprezintă cel mai ridicat nivel înregistrat în ultimii şapte ani. Eurostat a anunţat că banii trimişi de românii din diaspora în ţara de origine reprezintă al patrulea cel mai ridicat nivel...

Preluat de la EVZ