Senatul va dezbate, luni, iniţiativa legislativă prin care se propune modificarea OG 26/2000 privind organizarea şi funcţionarea asociaţiilor în sensul transparentizării finanţărilor obţinute de acestea, precum şi pentru restricţionarea şi clarificarea recunoaşterii utilităţii publice a ONG-urilor care au obţinut acest statut.


Propunerea legislativă a fost iniţiată de social-democraţi, prin senatorul Şerban Nicolae şi deputatul Liviu Ploşoianu.


Mircea Badea a comentat acest subiect în cadrul emisiunii „În gura presei”.

„S-a enervat Dacian Cioloș pe bază de Liviu Pleșoianu și pe bază de Șerban Nicolae. S-a enervat pentru că acești doi domni nu mai vor să dea bani la ONG-urile care sug sângele societății. E nasol să se transparentizeze finanțările ONG-urilor din România? Aveți ceva de ascuns? Înțeleg că da… este nenorocire. Cum să spui de la cine ai luat banii?!… E daună totală. S-a enervat Cioloș. Care este problema? Nu este niciuna, evident. Cei care sunt finanțați de Soros, ce să zică? Să raporteze, o dată la șase luni, că primesc bani de la Soros? Da, să zică. Ce? Este rușine asta? Sau să declare: ‘luăm bani de la stat’. Este nasol să se afle că luați bani de la stat? Este rău? Asta e”, a spus realizatorul TV.

„Când vine vorba de ONG-uri… raportările sunt excesive și birocratice. Cât tupeu au ăștia?! Știți ce mă deranjează cel mai mult? Că noi, oamenii care dăm cu subsemnatul, facem raportări, plătim taxe și impozite, nu le punem masa în cap ăstora, metaforic vorbind. Stăm ca niște mămăligi. Această societate este confiscată și îmbolnăvită de tupeul și agresivitatea unor profitori. (…) Cioloș vrea să ia morman de bani de la stat; la fel vor și cei cu haștag pentru că ei sunt tari în gură și agresivi”, a mai zis Mircea Badea, conform DCNews.


Loading…

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Senatul va dezbate, luni, iniţiativa legislativă prin care se propune modificarea OG 26/2000 privind organizarea şi funcţionarea asociaţiilor în sensul transparentizării finanţărilor obţinute de acestea, precum şi pentru restricţionarea şi clarificarea recunoaşterii utilităţii publice a ONG-urilor care au obţinut acest statut. Propunerea legislativă a fost iniţiată de social-democraţi, prin senatorul...

Preluat de la EVZ