Oficialii de la Casa Regală au declarat pentru BZI că Principele Radu ar deţine un certificat de la CNSAS prin care se adevereşte că acesta nu a colaborat cu Securitatea.


Aeastă reacţie oficială vine la scurt timp după ce jurnaliştii de la BZI au scris că Principele Radu ar fi colaborat cu fosta Securitate în perioada în care era actor la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi.

Reprezentantii Casei Regale neagă implicarea principelui Radu în activităţi de informare înainte de 1989.“În luna septembrie 2007, Principele Radu al României a primit un certificat de la CNSAS prin care se atesta ca nu exista nicio dovada a colaborarii sale cu Securitatea.

Documentul, pe care îl puteti solicita de la CNSAS daca doriti, mentioneaza repetate cereri formulate de CNSAS la diverse institutii ale statului pentru verificari. Dupa zece cautari succesive, certificatul CNSAS contine concluzia de necolaborare. Iar lista cu “persoanele de sprijin” din anul 1986 de care vorbiti nu contine nicio semnatura sau angajament ale Altetei Sale Regale.

Nici Principele Radu, nici presa nu a identificat pâna în ziua de azi persoana care a alcatuit aceasta lista”, se arată în răspunsul oficial al Casei Regale.


Loading…

rootstireaActualitate/EsentialSocial
Oficialii de la Casa Regală au declarat pentru BZI că Principele Radu ar deţine un certificat de la CNSAS prin care se adevereşte că acesta nu a colaborat cu Securitatea. Aeastă reacţie oficială vine la scurt timp după ce jurnaliştii de la BZI au scris că Principele Radu ar fi...

Preluat de la EVZ