Un om de afaceri rus care este și parlamentar a fost arestat preventiv în Franța, sub acuzația de fraudă fiscală și spălare de bani, afirmă surse citate de presa franceză și rusă.

Suleiman Kerimov, om de afaceri și membru al Consiliului Federației, Camera superioară a Parlamentului Rusiei, a fost arestat preventiv de poliția franceză în cursul nopții de luni spre marți, pe Aeroportul din Nisa, în cadrul unei investigații privind spălare de bani și fraudă fiscală, au declarat surse judiciare citate de ediția franceză a agenției Reuters și de agenția Tass.

“A fost plasat în arest preventiv. Un judecător de instrucție vrea să îl audieze într-un dosar privind fraudă fiscală și spălare de bani”, a declarat un funcționar judiciar din Franța.

Omul de afaceri rus reprezintă Daghestanul în Consiliul Federației.

Potrivit celor mai recente estimări realizate de revista Forbes, Suleiman Kerimov are active de peste șapte militare de dolari.

Familia lui Suleiman Kerimov deține compania Polyus, care efectuează tranzacții cu aur.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/parlamentar-rus-arestat-preventiv-in-franta-pentru-frauda-si-spalare-de-bani-44364.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/parlamentar-rus-arestat-preventiv-in-franta-pentru-frauda-si-spalare-de-bani-44364-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv