Guvernul Spaniei analizează posibilitatea de a acorda mai multă autonomie fiscală regiunii Catalonia, în eforturile de a detensiona criza constituțională apărută după ce liderii catalani au proclamat independența, afirmă surse guvernamentale de la Madrid.

Oficiali guvernamentali de rang înalt de la Madrid au declarat pentru cotidianul britanic The Guardian că, deși în cadrul Partidului Popular se menține atitudinea reticentă față de viitoare referendumuri separatiste, există voința politică de a iniția discuții pe tema unui plan fiscal destinat regiunii Catalonia.

“În cazul în care catalanii cer pact fiscal, suntem dispuși să discutăm despre acest lucru. Regiunile Țara Bascilor și Navarra au propriile sisteme de colectare a impozitelor. Au sisteme proprii și există întrevederi periodice în care decid cât contribuie la politica externă și la apărare. Aceste lucruri sunt negociate la fiecare cinci ani”, a declarat un oficial guvernamental de rang înalt citat de cotidianul The Guardian.

“Suntem deschiși să purtăm discuții pe aceste teme ținând cont însă de Constituția Spaniei, care stabilește criteriul solidarității între provincii”, a subliniat oficialul citat.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/guvernul-spaniei-analizeaza-posibilitatea-de-a-acorda-autonomie-fiscala-sporita-cataloniei-44360.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/guvernul-spaniei-analizeaza-posibilitatea-de-a-acorda-autonomie-fiscala-sporita-cataloniei-44360-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv