„Vom fi una dintre țările mai bine apărate, ceea ce este important pentru cetățeni”, a declarat președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, după votul privitor la achiziția de rachete Patriot.


„Dacă SUA își mai fac probleme cu privire la angajamentul României în parteneriatul la nivel militar, după tot ceea ce s-a întâmplat anul acesta, avem o problemă. O problemă de comunicare”, a mai spus Dragnea, adăugând că deja „a început construcția de tehnică militară în România”. 


„Domnul Bădălău ne-a spus că au fost invitați la poligonul SPP, din acest motiv au lipsit săptămâna trecută de la votul pentru achiziția rachetelor Patriot”, a explicat liderul PSD motivul absenței aleșilor coaliției de guvernare de săptămâna trecută.

Scandalul privitor la rachetele sol-aer Patriot a pornit după ce USR și un deputat PNL au susținut că, miercurea trecută, în Comisia de Apărare, nu s-a mai discutat legea de achiziție a primului sistem de rachete din lipsă de cvorum: absolut toți parlamentarii PSD și ALDE au lipsit. Ca o ”coincidență” fantastică, secretarul american de stat Rex Tillerson, la întoarcerea din turneul asiatic, a poposit pentru o noapte chiar la București, dar nu a avut nicio întrevedere oficială.

Ulterior, Dragnea s-a scuzat și a spus că parlamentarii PSD au lipsit din comisie pentru că au fost la o altă activitate, dar săptămâna viitoare își vor face treaba, iar legea de achiziție a Patriot va trece rapid prin Parlament 


Loading…

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
„Vom fi una dintre țările mai bine apărate, ceea ce este important pentru cetățeni”, a declarat președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, după votul privitor la achiziția de rachete Patriot. „Dacă SUA își mai fac probleme cu privire la angajamentul României în parteneriatul la nivel militar, după tot ceea ce s-a...

Preluat de la EVZ