Formațiunea cancelarului Angela Merkel, Uniunea Creștin-Democrată (CDU), a reiterat în această seară solicitarea adresată Partidului Social-Democrat (SPD) de a reveni asupra deciziei de a nu prelungi actuala coaliție guvernamentală.

“Trebuie să acordăm Partidului Social-Democrat șansa de a reanaliza poziția”, a declarat Peter Altmaier, șeful de cabinet al Angelei Merkel.

Formațiunile politice germane trebuie să continue negocierile pentru formarea unei coaliții guvernamentale, în scopul menținerii imaginii Germaniei de “stat stabil”, a insistat Peter Altmeier.

Liderul SPD, Martin Schulz, este invitat joi la discuții cu președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, informează Deutschlandfunk.

Președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, a lansat luni un apel adresat partidelor parlamentare pentru continuarea negocierilor în scopul formării unei coaliții guvernamentale, excluzând posibilitatea convocării alegerilor anticipate.

La rândul său, Partidul Social-Democrat (centru-stânga) a reiterat luni refuzul prelungirii coaliției guvernamentale cu formațiunea cancelarului Angela Merkel, Uniunea Creștin-Democrată (CDU), semnalând dorința de a se ajunge la alegeri anticipate, în contextul eșecului discuțiilor exploratorii cu celelalte partide.

Formațiunea cancelarului Angela Merkel, Uniunea Creștin-Democrată (CDU, centru-dreapta), a eșuat în planul de a forma o coaliție cu guvernamentală cu Partidul Democraților Liberi (FDP, centru-dreapta) și cu formațiunea Alianța ’90/Partidul Verzilor (B90/G, centru-stânga).

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/criza-din-germania-formatiunea-angelei-merkel-insista-ca-partidul-social-democrat-sa-accepte-negocieri-politice-44368.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/criza-din-germania-formatiunea-angelei-merkel-insista-ca-partidul-social-democrat-sa-accepte-negocieri-politice-44368-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv