În cursul serii de luni, 20 noiembrie, organele de poliție l-au identificat pe raza municipiului Timișoara pe  inculpatul Rogia Sorin Ioan, față de care era dispusă punerea în mișcare a acțiunii penale și arestarea preventivă în lipsă  sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor, a anunțat procurorul Maria Cotrău, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor.


”Inculpatul, aflat în custodia autorităților judiciare, urmează a fi prezentat marți, 21 noiembrie (n.r. astăzi) în fața judecătorului de drepturi și  libertăți  care a luat măsura preventivă, din cadrul Tribunalului Bihor. În cadrul acestei proceduri se impune ca inculpatul să fie audiat iar judecătorul, evaluând declarația acestuia în contextul probelor administrate și al motivelor avute în  vedere la luarea măsurii, urmează să dispună asupra arestării preventive și a executării mandatului.  Informațiile rezultate din anchetă și care sunt destinate publicității vor fi comunicate in consecință”, a mai transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, prin purtătorul de cuvânt, procuror Maria Cotrău.

Crimă violentăBogdan Cătălin Radu, un tânăr de 27 de ani din Oradea, a fost găsit mort, pe 9 noiembrie. Acesta lucre ca și farmacist la farmacia Spitalului Județean Oradea, după ce, o vreme, a făcut voluntariat în cadrul Spitalului Municipal din același oraș. Era un tânăr liniștit și inimos, spun cei care l-au cunoscut.

Imediat după ce Sorin Rogia a fost dat în urmărire, EVZ  a scris în exvclusivitate că acesta  este judecat în stare de libertate pentru comiterea infracțiunii de distrugere, fapta fiind comisă anul trecut. Valoarea prejudiciului se ridică la 50.000 de euro.

 Concret, pe 15 septembrie 2016, Rogia a dat foc la două pubele de la cimitir, apoi a incendiat o stivă de lemne din zona Universității, iar seara, în jurul orei 21,00, a ajuns pe strada Făgărașului nr. 5 din Oradea, tot pe malul râului Peța, în apropiere de Universitate, unde a stropit cu carburant două garaje și o magazie și le-a dat foc. Garajele au ars în totalitate, plus trerasa unuia din proprietari și magazia de lemne a unei bătrâne. ”Zicea că nu îi place dezordinea”, a spus unul din păgubiți, contactat de EVZ.

În acest caz, dosarul a fost trimis în instanţă în luna iunie a acestui an şi a avut ca prim termen de judecată ziua de 9 noiembrie, chiar ziua în care Rogia a dispărut de acasă, devenind apoi principalul suspect al crimei de pe strada Grigore Ureche.

În cazul crimei din 9 noiembrie, Sorin Ioan Rogia a primit, vineri, mandat de arestare în lipsă, la solicitarea procurorilor de pe lângă Tribunalul Bihor, care spun că ”există indicii temeinice” că el a comis fapta.

Loading…

rootstireaActualitate/EsentialFapt divers
În cursul serii de luni, 20 noiembrie, organele de poliție l-au identificat pe raza municipiului Timișoara pe  inculpatul Rogia Sorin Ioan, față de care era dispusă punerea în mișcare a acțiunii penale și arestarea preventivă în lipsă  sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor, a anunțat procurorul Maria Cotrău, de...

Preluat de la EVZ