Caitlin Coleman, în vârstă de 31 de ani, spune că ea și soțul ei au făcut tot posibilul ca viața în captivitate să fie cât mai ușoară pentru copiii lor, cu care inventau tot felul de jocuri din gunoaie.


„Am încercat să facem ca totul să fie distractiv pentru ei”, a spus Caitlan. „I-am învățat să folosească capacele de la sticle sau bucăți de carton și alte gunoaie pe post de jucării, cu care să poată inventa jocuri”, a mai declarat mama.

Caitlan, soțul ei Joshua Boyle și copiii lor au fost salvați luna trecută, din Pakistan, după ce acum cinci ani au fost capturați de talibani în timp ce traversau o zonă muntoasă din Afganistan. La vremea aceea, Caitlan era însărcinată în șase luni, scrie The Guardian.

În următorii cinci ani ei au fost mutați dintr-o locație în alta și ținuți în condiții mizerabile. „Peste tot era foarte murdar, condiții insalubre. Cel mai des eram duși în subteran”


Cuplu a făcut tot posibilul să-și educe copiii, în special pe fiul cel mai mare, învățându-l alfabetul și povestindu-i despre constelații, geografie sau istoria Marii Britanii.

„Astfel se distra de minune prefăcându-se că este Oliver Cromwell care îl urmărea pe Charles I pentru a-l decapita pentru că nu a semnat niște acte. Am făcut astfel un joc, pentru ca el să nu se teamă de ceea ce se afla în jurul lui”, a spus femeia în interviu.

Caitlan a povestit cu lux de amănunte cum a fost violată de trei gardieni, care i-ar fi pus o substanță în mâncare pentru a-i provoca un avort spontan. Femeia a mai rămas însărcinată de două ori, în timp ce se afla în captivitate, fiind nevoită să nască în întuneric, pe ascuns, în timp ce soțul o asista cu ajutorul unei lanterne.

Caitlan susține că în toți acești ani nu a renunțat niciodată la speranță și a continuat să-și crească copiii oferindu-le cele mai bune condiții pe care le-a putut oferi în aceste circumstanțe.

Cuplul a dezvăluit șirul de orori prin care a fost nevoit să treacă în speranța că li se va face dreptate. „Vrem să tragem un semnal de alarmă în legătură cu acești indivizi care au călcat în picioare drepturile noastre ca ființe umane. Am pierdut o fiică, un lucru care m-a marcat profund de-a lungul anilor. Ceea ce au făcut ei sunt crime împotriva umanității”, a declarat Caitlan Coleman.

Loading…

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Caitlin Coleman, în vârstă de 31 de ani, spune că ea și soțul ei au făcut tot posibilul ca viața în captivitate să fie cât mai ușoară pentru copiii lor, cu care inventau tot felul de jocuri din gunoaie. „Am încercat să facem ca totul să fie distractiv pentru ei”,...

Preluat de la EVZ