Avocatul ieșean care s-a urcat beat la volan și a condus cu 150 de kilometri la oră, a fost condamnat, marți, de Înalta Curte de Casație și Justiție, la 5 ani și 8 luni de închisoare. Decizia este definitivă.

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis, marți, condamnarea definitivă a lui Victor Ioan Axinte la 5 ani și 8 luni. În primă instanță, judecătorii Curții de Apel Iași îi dăduseră o condamnare de 5 ani și 10 luni.

Victor Ioan Axinte este încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranță Iași de la 48 de ore de la producerea accidentului petrecut în a doua jumătate a lunii martie.

Avocatul, în vârstă de 26 de ani, din Iași, este acuzat de ucidere din culpă și conducere sub influența băuturilor alcoolice și are de plătit daune morale în valoare totală de 820.000 de lei.

Pe 22 martie, avocatul Victor Axinte s-a urcat la volanul mașinii sale, după ce a consumat băuturi alcoolice la un restraurant din Iași. În doar câteva minute a intrat cu viteză într-o intersecție din zona Granit și a provocat un accident în urma căruia doi tineri și-au pierdut viața.

Accidentul a fost surpins de imaginile de camerele de supraveghere, iar potrivit rechizitoriului, în momentul impactului Victor Axinte avea 155 de kilometri la oră.

În momentul prelevării probelor de sânge avocatul avea alcoolemia de 2,05 la mie în sânge.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/avocatul-care-a-urcat-beat-crita-la-volan-si-a-ucis-doi-tineri-condamnat-la-inchisoare-decizia-este-definitiva-44359.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/avocatul-care-a-urcat-beat-crita-la-volan-si-a-ucis-doi-tineri-condamnat-la-inchisoare-decizia-este-definitiva-44359-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv