Conform unor date neconfirmate oficial, ținta atacului urma să fie piața tradițională de Crăciun, care se deschide în orașul Essen, săptămâna viitoare.


O declarație a procurorilor arată că bărbații puneau la cale un atac cu arme și explozibili asupra unei ținte publice din Germania. Complotul nu ajunsese dincolo de faza planificării, spun procurorii. Bărbații arestați erau toți sirieni cu vârste cuprinse între 20 și 28 de ani.

Toți au intrat în Germania ca solicitanți de azil și se pare că se cunoșteau între ei din Siria, înainte să călătorească în Europa.

Arestările vin la 11 luni după ce Anis Amri, un tunisian care nu a primit azilul politic solicitat, a ucis 12 oameni și a rănit alți 50, când a intrat cu un camion furat într-o piață de Crăciun aglomerată, la Berlin.


Orașele din Germania sunt în alertă și au luat noi măsuri de securitate pentru piețele de Crăciun de anul acesta, inclusiv instalând borduri de ciment pentru a preveni repetarea unui atac cu o dubă, scrie The Telegraph.

Detalii legate de atacul planificat nu sunt clare, deocamdată, dar se pare că atacatorii voiau de data aceasta să folosească alte mijloace pentru a comite atentatul.

Suspecții au fost arestați după mai multe raiduri coordonate în orașe precum: Essen, Kassel, Hanovra și Leipzig, operațiune la care au participat peste 500 de polițiști.

Autoritățile au fost alertate în legătură cu suspecții de către alți solicitanți de azil, care i-au recunoscut ca fiind jihadiști care au luptat pentru ISIS în Siria.

Patru dintre bărbați arestați au intrat în Germania ca imigranți în septembrie 2014, înainte ca Angela Merkel să deschidă frontierele țării, în controversata sa politică privind refugiații. Alți doi suspecți au intrat în Germania în 2015.

Loading…

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Conform unor date neconfirmate oficial, ținta atacului urma să fie piața tradițională de Crăciun, care se deschide în orașul Essen, săptămâna viitoare. O declarație a procurorilor arată că bărbații puneau la cale un atac cu arme și explozibili asupra unei ținte publice din Germania. Complotul nu ajunsese dincolo de faza...

Preluat de la EVZ