Promiscuitate, este cu – vântul care poate caracteriza linia vieţii lui Charles Manson, mort ieri la vârsta de 83 de ani. Declarat cel mai periculos criminal în serie din istoria SUA, el a fost copilul unei prostituate alcoolice, Kathleen Maddox, care avea obiceiul să îl „amaneteze” pentru băutură. La vârsta de cinci ani a ajuns la orfelinat, după ce mama sa a fost arestată pentru jefuirea unui magazin de băuturi. După numai trei ani a fost recuperat de mamă, dar abandonat din nou la vârsta de 13 ani, când a ajuns din nou la orfelinat, după ce feneia care i-a dat viaţă l-a abandonat.


La 18 ani a avut prima tentativă de omor

Şi-a petrecut adolescenţa prin şcolile de corecţie din cauza jafurilor repetate pe care le făcea, iar la 18 ani a ajuns pentru prima dată în închisoare pentru furt de automobile. Acolo şi-a manifestat pentru prima oară tendinţele criminale, încercând să îşi asasineze colegul de celulă. A fost eliberat la vârsta de 20 de ani, iar peste un an s-a căsătorit cu o chelneriţă cu care a avut şi primul lui copil, Charles Manson Jr. După numai un an a fost arestat din nou, eliberat după şapte ani, s-a căsătorit din nou, a avut un nou copil, pe care l-a botezat tot Charles Manson.

Visa la un război între rasele umane


În închisoare a învăţat să cânte la chitară şi, după eliberare, a susţinut câteva spectacole în Los Angeles, încercând să se lanseze într- o carieră muzicală. Manson interpreta într-o manieră proprie versurile din cântecele formaţiei Beatles ca o chemare la revoltă, la anihilarea reciprocă a raselor umane (după melodia Helter Skelter- n.r.) şi îşi numea adepţii „Familia Manson”. Strângea lângă el mai ales tinere femei de la periferia societăţii, adepte ale mişcării hippie. A ajuns să locuiască cu mai multe astfel de tinere în aceeaşi casă, una dintre ele, Mary Brunner, născându- i cel de-al treilea băiat.

Soţia regizorului Roman Polanski, ucisă cu 16 lovituri de cuţit

În 1969, mişcarea lui Manson s-a radicalizat şi patru membri ai acesteia, au intrat în casa muzicianului Gary Hinman pentru a-l jefui. Nu au găsit nimic de valoare, aşa că l-au ucis cu mai multe lovituri de cuţit. Ceea ce a şocat însă a fost ce au găsit poliţiştii la locul crimei: asasinii au scris pe pereţi îndemnuri la revoltă socială cu sângele victimei. După câteva zile, mai mulţi adepţi ai lui Manson au intrat în casa actriţei Sharon Tate, soţia regizorului Roman Polanski, care era însărcinată, pe care au ucis-o cu 16 lovituri de cuţit. Alături de ea au mai ucis patru prieteni ai acesteia, care se aflau în casă. La final au scris din nou cu sângele victimelor mesaje de revoltă. Ultimele două victime au fost soţii Leno şi Rosemary LaBianca, cu sângele cărora au scris mesajele „Rise” („Ridică-te”), „Death to Pigs” („Moarte porcilor”) şi „Healter Skelter” ( un mesaj conţinând o greşeală de ortografie, ce face referire la cântecul „Helter Skelter” al trupei The Beatles-n.r.).

Loading…

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/sharon-tate.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/sharon-tate-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialEVZ Special
Promiscuitate, este cu - vântul care poate caracteriza linia vieţii lui Charles Manson, mort ieri la vârsta de 83 de ani. Declarat cel mai periculos criminal în serie din istoria SUA, el a fost copilul unei prostituate alcoolice, Kathleen Maddox, care avea obiceiul să îl „amaneteze” pentru băutură. La...

Preluat de la EVZ