Potrivit Gărzii de Coastă Constanța, în Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, s-a prezentat, ieri, pe sensul de ieşire din ţară, pentru efectuarea formalităţilor specifice, cetăţeanul român J.A., în vârstă de 39 de ani, domiciliat pe raza judeţului Prahova, pasager într-un autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în România. Cu ocazia efectuării controlului specific, poliţiştii de frontieră au constatat că bărbatul figura în bazele de date ca fiind urmărit în vederea arestării, alertă introdusă de autorităţile române. 


Bărbatul era căutat  în vederea executării unei pedepse de 4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală. Poliţiştii de frontieră au blocat ieșirea urmăritului general din țară și l-au predat Penitenciarului Poarta Albă.  Numele lui Andrei Jipa, împreună cu alte 12 persoane, figurează în dosarul în care  DNA l-a trimis în judecată, în 2014, pe omul de afaceri bihorean Vasile Valer Boer care  “în perioada 2008-2012, a inițiat și coordonat un circuit comercial ilicit, evazionist, cu produse petroliere, constituit din mai multe societăți comerciale”. Rețeaua evazionistă era extinsă pe aproape întreg teritoriul național, fiind implicate diferite persoane, în calitate de reprezentanți ai unor firme tip „fantomă”.Beneficiarii finali ai circuitelor comerciale frauduloase erau societăți comerciale cu cifre mari de afaceri. “Prejudiciul total adus bugetului de stat, rezultat din însumarea prejudiciilor intermediare stabilite pe fiecare relație comercială în parte, reținut în sarcina SC Oilserv Total SRL prin reprezentantul său legal, Boer Vasile Valer, în complicitate cu ceilalți inculpați, persoane fizice și persoane juridice, cercetați în cauză este de 62.819.772 lei, (cca. 14.000.000 euro)”, informa DNA. Andrei Jipa va rămâne la Penitenciarul Poarta Albă timp de cel puțin 21 de zile, în carantină, urmând să se stabilească, apoi, penitenciarul unde își va ispăși pedeapsa. (Foto Garda de Coastă)


Loading…

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Potrivit Gărzii de Coastă Constanța, în Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, s-a prezentat, ieri, pe sensul de ieşire din ţară, pentru efectuarea formalităţilor specifice, cetăţeanul român J.A., în vârstă de 39 de ani, domiciliat pe raza judeţului Prahova, pasager într-un autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în România....

Preluat de la EVZ