„România a ratat astăzi, oficial, oportunitatea de a găzdui o agenţie importantă europeană, Agenţia Europeană pentru Medicamente (European Medicines Agency – EMA). Vina pentru acest eşec este în totalitate a Guvernului PSD – ALDE, care, din dezinteres şi incompetenţă, a pregătit o candidatură slabă şi nu a reuşit să obţină sprijinul statelor din regiune pentru a găzdui EMA, ce va fi relocată din Londra după decizia Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană (UE)”, a spus Mureșan, într-un comunicat remis luni EVZ. 


Eurodeputatul a precizat că România era unul dintre cele cinci state, alături de Bulgaria, Croaţia, Cipru şi Slovacia, care nu găzduiau nicio agenţie europeană, iar, dintre acestea, ţara noastră are cea mai mare întindere geografică şi cea mai mare populaţie. 

„România trebuia să prezinte şi o candidatură serioasă pentru EMA. Or, aşa cum am atras atenţia încă din luna august, după ce s-au depus dosarele de candidatură, Guvernul PSD-ALDE a propus pentru găzduirea agenţiei un loc de construcţie a noului sediu care pare că a fost ales de la început să garanteze eşecul ţării noastre în această competiţie. Guvernul, aşa cum ne anunţa victorios într-un comunicat de presă, propunea construirea noului sediu în spatele staţiei de metrou Pipera. Este chiar staţia de metrou unde, la orele de vârf, se stă la coadă şi câte 10-15 minute numai ca să ajungi la peron”, a afirmat el. El a susţinut că un alt dezavantaj al candidaturii României a fost acela că nicio linie de transport public nu leagă zona de Aeroportul din Otopeni.

„Să mai vorbesc despre lipsa trotuarelor pe ambele sensuri de mers dintr-un capăt într-altul al Bulevardului Dimitrie Pompeiu sau despre starea în care se află trotuarele existente? Sau despre cât de mult ar fi valorat în ochii evaluatorilor candidaturii noastre dacă ar fi existat o pistă de biciclete sau dacă primarul Capitalei, Gabriela Firea, şi-ar fi asumat construirea uneia ca dovadă de susţinere a unei acţiuni a Guvernului condus de partidul din care face parte?”, a afirmat Siegfried Mureşan. 

După părerea sa, eşecul României în cursa pentru EMA este „cauzat exclusiv de PSD şi ALDE, de Guvernul şi primarii săi din Bucureşti, primarul general, Gabriela Firea, şi primarul Sectorul 2, Mugur Toader”. 

„Este, de asemenea, eşecul primarilor PSD care au condus Bucureştiul în ultimii 10 ani şi din cauza cărora Capitala României este departe de standardele europene. Este şi un eşec al Guvernului de a obţine sprijinul statelor din regiune pentru această candidatură. Miniştrii PSD-ALDE spun mereu despre România că este lider regional, dar vedem că nu au obţinut susţinerea statelor din regiune, ceea înseamnă că suntem singurii care ne vedem drept lider regional”, a conchis europarlamentarul.

Potrivit unor surse diplomatice citate de agenția Reuters, oraşele Milano şi Amsterdam au intrat în runda finală de vot pentru desemnarea viitorului sediu al Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA), care va trebui să fie mutat de la Londra în perspectiva ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Loading…

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
„România a ratat astăzi, oficial, oportunitatea de a găzdui o agenţie importantă europeană, Agenţia Europeană pentru Medicamente (European Medicines Agency - EMA). Vina pentru acest eşec este în totalitate a Guvernului PSD - ALDE, care, din dezinteres şi incompetenţă, a pregătit o candidatură slabă şi nu a reuşit să...

Preluat de la EVZ