Submarinul, care avea 44 de oameni la bord, a dispărut la 430 de km de coasta Argentinei și nu s-a găsit nicio urmă a lui, de aproape o săptămână.


Nava era cea mai nouă dintre cele trei submarine din flota argentiniană.

„Vasul a ieșit la suprafață și a raportat o problemă mecanică”, a spus comandantul Gabriel Galeazzi . Nu a dat detalii despre natura defecțiunii. Cpt. Galeazzi, care conduce baza navală din Mar del Plata, la sud de Buenos Aires, a declarat că navei i s-a cerut să se îndrepte direct spre Mar del Plata. Problemele mecanice nu sunt neobișnuite și arareori presupun riscuri, spune el, conform BBC.Marina argentiană a mai anunțat, azi, că a primit șapte semnale în weekend, dar niciunul nu era din partea telefonului prin satelit deținut de submarinul dispărut. Apelurile eșuate, care au durat între 4-36 de secunde, au fost primite sâmbătă și au dat speranțele că echipajul de pe San Juan ar putea fi încă în viață.

Submarinul ARA a fost construit în Germania în 1983; are 66 de metri lungime; o echipă de 44 de membri; iar viteza maximă este de 45 km/oră.

Compania americană de sateliți Iridium a anunțat anterior că submarinul avea un telefon prin satelit la bord,dar cele șapte semnale primite nu au venit prin rețeaua sa, iar azi purtătorul de cuvânt al forțelor navale,  Enrique Balbi, a confirmat că tentativele de apel „nu veneau de pe sumbarinul căutat”.

O operațiune majoră de căutare și salvare continuă în Atlanticul de Sud. Echipament special pentru salvare submarină a sosit în Argentina din SUA și mai multe vase și avioane s-au alăturat căutărilor, care sunt însă înregunate de vânturi puternice și valuri înalte.

Loading…

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Submarinul, care avea 44 de oameni la bord, a dispărut la 430 de km de coasta Argentinei și nu s-a găsit nicio urmă a lui, de aproape o săptămână. Nava era cea mai nouă dintre cele trei submarine din flota argentiniană. „Vasul a ieșit la suprafață și a raportat o...

Preluat de la EVZ