Pe 4 octombrie 2017, la doar două zile după ce se afişaseră rezultatele potrivit cărora a devenit procuror DNA din a treia încercare, Alexandra Lăncrănjan, poreclită chiar de colegii săi din magistratură- Veveriţa, a lăsat din nou activitatea investigativă penală la o parte, deşi teoretic, avea de instrumentat cazuri de corupţie importante ce necesită anchete cu un grad mare de complexitate şi dificultate, şi după amiază a plecat de la DNA la o reuniune ce nu avea legătură nici cu meseria sa, nici cu profesia, nici cu calitatea sa de magistrat, nici cu formarea profesională. Ba din contră. Avea legătură exclusiv şi eminamente cu ceea ce îi este interzis expres şi dintodeauna unui magistrat: politica.


Aşadar, pe 4 octombrie 2017, Alexandra Lăncrănjan, de 2 zile proaspăt procuror DNA cu acte-n regulă, a participat- atenţie, în calitate de procuror DNA şi reprezentând DNA!!- la “Forumul tinerilor lideri strategici”, organizat de Institutul Aspen şi de biroul de la Bucureşti al German Marshall Fund of the US în deschiderea Bucharest Forum, procurorul fiind pasionat de mulţi ani de acţiuni/activităţi ce ţin de leadership şi visându-se un viitor lider al României în zona Justiţiei. De altfel, Alexandra Lăncrănjan a declarat în interviuri că “6 ani ca procuror” îi sunt “suficienţi în parchet”, deşi are grad profesional doar de procuror de parchet de pe lângă judecătorie şi nu a avut până acum rezultate semnificative în zona investigaţiilor penale.

Aşa cum arată imaginile şi documentele publice, Alexandra Lăncrănjan, s-a înscris ca procuror reprezentând DNA şi a participat la “Forumul tinerilor lideri strategici”, deşi avea cunoştinţă că tematica ce fusese deja anunţată şi afişată în program nu avea legătură cu activitatea în care profesează ca magistrat, ci cu politica, şi îi era interzis acest lucru, potrivit Legii 303/2004 privind statutul procurorilor şi judecătorilor dar şi Codului deontologic al magistraţilor.


Cu toate acestea, Alexandra Lăncrănjan miercuri, pe 4 octombrie, în jur de ora 16.00, a lăsat deoparte activitatea de anticorupţie din DNA şi lucrul la dosarele grele şi, în calitate de procuror DNA, s-a dus să participe la ceva ce o interesa mai tare: conferinţa denumită explicit “Politica în Era Digitală”. În cadrul unui forum despre noi tendinţe politice şi cu numeroase participări politice. Aşadar, absolut nimic despre Justiţie, totul despre politică.

Imaginile publice postate la câteva zile după eveniment arată că la sesiunea la care a participat Alexandra Lăncrănjan, în calitate de procuror al DNA, au ţinut discursuri Mircea Geoană, preşedinte al Aspen România şi preşedinte al Partidului Social Românesc/PSRO, Alina Inayeh, director pe Bucureşti al German Marshall Fund of the US, Victor Negrescu, vicepreşedinte PSD, ministru delegat pentru afaceri europene în Guvernul Mihai Tudose, europarlamentar PSD, Laurenţiu Ştefan, consilier prezidenţial în Departamentul de Politică Internă al preşedintelui Klaus Iohannis, apropiat de preşedinte, David Schlaefer, Consilier politic al ambasadei SUA la Bucureşti, Thibault Muzergues, director pe Europa al Institutului Internaţional Republican şi încă un participant.

Alexandra Lăncrănjan, ca procuror DNA, a asistat şi la discursul lui Mircea Geoană, şi la cel al ministrului PSD, Victor Negrescu, şi la cel al consilierului politic al lui Klaus Iohannis, Laurenţiu Ştefan, şi la discursul al lui David Schlaefer, consilierul politic al ambasadei SUA la Bucureşti, şi la speechul şefului pe Europa al IRI, şi la sesiunea de întrebări şi răspunsuri.

De altfel, potrivit postării de pe pagina de Facebook, ministrul PSD Negrescu a vorbit la reuniunea la care l-a ascultat atent Lăncrănjan, ca procuror DNA, despre “digitalizarea politicii, sinceritatea în mediul online, hate speech, fake news, tendinţele negative de pe platformele sociale, efecte negative, informarea populaţiei, organizarea de conferinţe despre hate speech şi coduri de conduită pe Internet”.

Aşadar, iar nimic despre Justiţie, nicio legătură cu meseria sau domeniul de activitate, numai tot ce îi era expres interzis prin lege şi Cod profesional procurorului: politica şi comunicarea politică.

Loading…

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/veve2.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/veve2-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialJustiţie
”Pe 4 octombrie 2017, la doar două zile după ce se afişaseră rezultatele potrivit cărora a devenit procuror DNA din a treia încercare, Alexandra Lăncrănjan, poreclită chiar de colegii săi din magistratură- Veveriţa, a lăsat din nou activitatea investigativă penală la o parte, deşi teoretic, avea de instrumentat cazuri...

Preluat de la EVZ