În cadrul dezbaterii de luni, Cristian Pârvan, preşedintele Patronatului Investitorilor Autohtoni (PIAROM), a spus că nu este mulțumit de forma măsurii split TVA, care a fost adoptată de Senat pe 31 octombrie și care va fi aplicată exclusiv companiilor aflate în insolvenţă sau care înregistrează întârzieri la plata acestei taxe.


„Noi suntem nemulțumiți de cum a ieșit split TVA. Chestiunea că e opțional nu reflectă fondul discuțiilor. Nu se justifică prin nimic toate modificările Codului Fiscal. Prin aplicarea la cei cu cifra de afaceri de 1 milion, vom îngropa și micii investitori. Singurul efect va fi că investitorul nu va mai face investiția, pntru că nu-și va recupera banii imediat, sau dacă îi va recupera, atunci o va face la negru”, a afirmat Pârvan, în cadrul ședinței Comisiilor finanțe și economică.

El a adăugat că nu susține nici Ordonanța 82/2017 care îi obligă pe toți angajatorii din România să inițieze negocieri colective pe parcursul a numai 30 de zile calendaristice pentru transferul CAS de la angajator la angajat. În plus, președintele PIAROM a mai precizat: „suntem total împotriva eliminării avantajelor pentru informaticieni și pentru cercetare-dezvoltare. Aceste două sectoare sunt singurele motoare care contribuie la economie.” În replică, senatorul PNL, Daniel Zamfir, care este și președintele Comisiei economice, a susținut că „mediul de afaceri care soluții să facă profit la limita legii”.

Marțea trecută, Comisia economică din Senat a amânat marţi avizarea proiectului de lege pentru aprobarea OUG privind modificarea Codului Fiscal. 

Decizia luată de membrii Comisiei economice a fost ca avizul să fie dat săptămâna aceasta, liberalul Daniel Zamfir, invocând necesitatea unei dezbateri la care să participe şi reprezentanţii mediului de afaceri.

Prezent la şedinţa de săptămâna trecută a Comisiei economice, senatorul PSD Eugen Teodorovici, preşedintele Comisiei de buget din Senat, a anunțat că forul legislativ pe care îl va conduce va adopta, miercuri, raportul pe ordonanța de urgență nr. 79/2017.

Liberalul Daniel Zamfir a depus două amendamente la OUG, unul care prevede că firmele cu o cifră de afaceri mai mică de un milion de euro vor avea de ales între a plăti impozit de 16% pe profit sau a plăti un impozit de 1% pe cifra de afaceri. Cel de-al doilea amendament prevede că modificările la Codul Fiscal, prevăzute de ordonanţa de urgenţă a Guvernului, vor intra în vigoare la şase luni, nu de la 1 ianuarie 2018, cum prevede OUG.

Loading…

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
În cadrul dezbaterii de luni, Cristian Pârvan, preşedintele Patronatului Investitorilor Autohtoni (PIAROM), a spus că nu este mulțumit de forma măsurii split TVA, care a fost adoptată de Senat pe 31 octombrie și care va fi aplicată exclusiv companiilor aflate în insolvenţă sau care înregistrează întârzieri la plata acestei taxe. „Noi...

Preluat de la EVZ