Un echipaj de la Ambulanța Botoșani a fost atacat cu bolovani, astăzi, de un grup de oameni, în timpul unei intervenții, în Manoleasa, unde a fost solicitat pentru o femeie de 83 de de ani. Aceasta a murit până la sosirea poliției care a asigurat accesul la victimă.

Un echipaj al Serviciului de Ambulanță Botoșani, format din ambulanțier și asistent, a fost vandalizat, luni, pe raza localității Manoleasa, după ce a răspuns unui apel primit pe 112, în urma căruia o femeie de 83 de ani avea nevoie de ajutor medical. Autospeciala Ambulanței a fost atacată la locul intervenției cu bolovani de rudele femeii care au spart geamurile și parbrizul mașinii, echipajul fiind amenințat.

“A fost o solicitare din localitatea Manoleasa unde a fost direcționat echipajul de la Săveni. Totul s-a petrecut în timp util, nu au fost întârzieri, dar când s-a ajuns la caz, un grup de tineri a agresat echipajul și nu l-au lăsat să acorde primul ajutor. S-a solicitat un echipaj de poliție iar după ce a ajuns echipajul poliției, în jur de ora 6.15, s-a putut interveni la caz. Mașina este scoasă deocamdată din circulație. Bănuiesc că au fost nemulțumiți de intervalul de timp în care s-a ajuns, dar s-a ajuns în timp util. La 5.20 a fost solicitarea, iar la 6.15 abia au putut intra acolo. Nu au fost probleme de întârziere la caz”, a declarat presei directorul Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani, dr. Liliana Mateciuc.

Polițiștii ajunși la fața locului au reușit să îi prindă în flagrant pe agresori.

“În momentul în care polițiștii au ajuns la fața locului pentru aplanarea conflictului au constatat, în flagrant, că autospeciala ambulanței era atacată. În cauză s-a deschis dosar penal pentru infracțiunea de distrugere. Toți autorii agresiunii au fost identificați”, a declarat pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Botoșani, inps. Maria Carp.

Personalul medical nu a suferit leziuni în urma atacului însă, din păcate, din cauza incidentului care a blocat intervenția, femeia de 83 de ani a fost găsită în stop cardio-respirator, iar manevrele de resuscitare nu au avut rezultat, fiind declarat decesul.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/se-intampla-in-romania-o-femeie-a-murit-dupa-ce-ambulanta-a-fost-vandalizata-de-rude-44318.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/se-intampla-in-romania-o-femeie-a-murit-dupa-ce-ambulanta-a-fost-vandalizata-de-rude-44318-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv