Forțele Navale ruse urmăresc deplasările unei nave franceze de recunoaștere care se află în Marea Neagră, afirmă surse militare citate de agențiile de presă ruse Tass și Sputnik.

Fregata franceză F-714 Guépratte, din clasa La Fayette, este dotată cu rachete antinavale de tip Exocet. Nava militară de recunoaștere a tranzitat duminică după-amiază Canalul Bosfor, intrând în Marea Neagră. Nava are instalații de interceptare și, potrivit Forțelor Navale ruse, este dotată cu tehnologii care limitează observarea prin radare.

Potrivit site-ului Ministerului francez al Apărării, nava Guépratte “este concepută pentru a participa la misiuni de colectare a informațiilor înaintea unei intervenții militare”.

“Fregata franceză a fost observată traversând Strâmtoarea Bosfor, iar acum îi urmărim direcția. Chiar dacă nava are tehnologii de reducere a vizibilității pe radare, acestea sunt limitate, dat fiind că Marea Neagră este un spațiu relativ mic”, a declarat o sursă militară citată de agenția Tass.

Forțele Navale ruse nu știu cu certitudine care este destinația navei militare franceze. “În acest moment, este imposibil să spunem în ce direcție merge. Se află în centrul Mării Negre, mergând în direcția nord-est”, spre Georgia, a precizat oficialul citat.

Ministrul georgian al Apărării, Levan Izoria, a anunțat recent că o navă militară franceză va vizita Portul Batumi la sfârșitul lunii noiembrie, fără a oferi detalii.

Potrivit agenției Sputnik, în martie 2017, fregata F-714 Guépratte a făcut escală în Portul Constanța și a participat la exerciții militare cu nave din România. În martie 2015, nava militară Guépratte a vizitat Portul ucrainean Odesa.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/rusia-urmareste-o-fregata-franceza-care-a-intrat-in-marea-neagra-44316.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/rusia-urmareste-o-fregata-franceza-care-a-intrat-in-marea-neagra-44316-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv