Mai mulţi candidaţi care au susţinut examenul de rezidenţiat în Bucureşti s-au plâns că au obţinut un punctaj mic pentru că au existat probleme la scanarea grilelor.


Prof. Dr. Ioanel Sinescu: Se pot face contestații până în această seară la ora 20.00

Într-o intervenție telefonică la Digi 24, Prof. Dr. Ioanel Sinescu, rector UMF București, a declarat că toate lucrările vor fi reverificate în fața candidatului și că cei nemulțumiți vor putea face contestatii până în această seară la ora 20.00. Acesta a răspuns și acuzațiilor aduse de Vlad Voiculescu în legătură cu ceea ce s-a întâmplat la acest examen, precizând că „nu poate nimeni sa scoata la concurs pe nimeni. O eroare de tehnologie și am reparat-o încă de ieri cu grila noastra corectă”, a precizat academicianul.

Ministerul Sănătăţii a anunţat, printr-un comunicat de presă transmis duminică seară, că, urmare a problemelor tehnice sesizate de Comisia locală de Rezidenţiat Bucureşti în timpul procedurii de scanare a grilelor de concurs, Comisia centrală a decis rescanarea tuturor grilelor pentru candidaţii din Centrul Universitar Bucureşti.


“Ministrul Sănătăţii a fost informat în această după amiază de către coordonatorul de Rezidenţiat, secretarul de stat Corina Pop despre situaţia creată şi a solicitat recorectarea grilelor, transparent, astfel încât candidaţii să nu fie nedreptăţiţi”, a precizat Ministerul Sănătăţii.

Duminică, peste 6.800 de absolvenţi ai facultăţilor de Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie au susţinut examenul de intrare în rezidenţiat, fiind scoase la concurs aproape 4.000 de locuri şi posturi. La fel ca în anii trecuţi, concursul s-a desfăşurat în şase centre universitare: Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara.

Absolvenţii facultăţilor de Medicină, Medicină dentară şi Farmacie au concurat pe un număr de 3.565 locuri şi posturi pentru Medicină, 258 locuri pentru Medicină dentară şi 136 locuri şi posturi pentru Farmacie, iar la concurs s-au înscris 6.818 candidaţi.

Cei mai mulţi absolvenţi sunt pentru posturile de rezidenţi în Medicină – 5.054, alţi 1.277 în domeniul medicinei dentare şi 487 în domeniul farmaceutic. Concurenţa este de 1,4 candidaţi pe loc pentru Medicină, 4,9 candidaţi pe loc pentru Medicină dentară şi 3,6 candidaţi pe loc pentru farmacie.

Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut, în limita locurilor/posturilor publicate pentru fiecare domeniu în centrul universitar de concurs. Concursul s-a desfăşurat sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de patru ore.

Loading…

rootstireaActualitate/EsentialSocial
Mai mulţi candidaţi care au susţinut examenul de rezidenţiat în Bucureşti s-au plâns că au obţinut un punctaj mic pentru că au existat probleme la scanarea grilelor. Prof. Dr. Ioanel Sinescu: Se pot face contestații până în această seară la ora 20.00Într-o intervenție telefonică la Digi 24, Prof. Dr. Ioanel...

Preluat de la EVZ