Imediat după ședința Birourilor permanente reunite, liderul deputaților PNL, Raluca Turcan, și-a exprimat nemulțumirea față de decizia coaliției PSD-ALDE ca moțiunea de cenzură să fie citită în plenul reunit, luni, de la ora 16.00, spunând că președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a încălcat regulamentul Legislativului, pentru că a nu a anunțat cu 24 de ore înainte Guvernul pentru a fi prezent în Parlament la citirea textului moțiunii de cenzură. 


De cealaltă parte, social-democrații susțin că liberallilor nu le convine ora la care va fi citită moțiunea de cenzură în plenul reunit, pentru că aceștia voiau să coreleze mitingurile PNL împotriva guvernului, care vor începe de la ora 17.00 în prefecturile din mai multe județe ale țării. 

Prin acțiunile de protest anunțate, ieri, de formațiunea condusă de Ludovic Orban, liberalii spun că vor să atragă atenția asupra măsurilor economice greșite luate de guvern (între acestea, PNL menționează mutarea contribuțiilor de la angajator la angajat, reducerea contribuțiilor la Pilonul II de pensii) dar și o serie de proiecte de interes local și regional care ar fi blocate sau abandonate de reprezentanții puterii.PNL şi USR au depus vineri, la Parlament, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Tudose intitulată „PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă“. În prezent, aritmetica parlamentară nu-i ajută pe cei din opoziţie, aceştia având şanse foarte mici să trântească în Parlament Cabinetul Tudose.

Moţiunea „PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă”. a fost semnată de 148 de parlamentari din PNL, USR şi PMP, precum şi de trei independenţi. 

Premierul Mihai Tudose pare că nu are emoţii cu privire la moţiunea de cenzură depusă chiar astăzi de PNL şi USR. Prim-ministrul susţine că vede în demersul opoziţiei o posibilitate de a prezenta măsurile aplicate deja de Guvern.

„E un instrument al Opoziţiei, dar şi o oportunitate de a prezenta românilor ce am făcut la guvernare până acum”, a declarat Mihai Tudose în conferinţa de presă organizată, vineri, la încheierea Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Loading…

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Imediat după ședința Birourilor permanente reunite, liderul deputaților PNL, Raluca Turcan, și-a exprimat nemulțumirea față de decizia coaliției PSD-ALDE ca moțiunea de cenzură să fie citită în plenul reunit, luni, de la ora 16.00, spunând că președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a încălcat regulamentul Legislativului, pentru că a nu...

Preluat de la EVZ