Uniunea Europeană pregătește “cel mai ambițios acord de liber schimb” cu Marea Britanie, în cazul unei înțelegeri privind Brexit, a declarat luni negociatorul șef al Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier, relatează site-ul Business Insider.

Înaltul oficial european a reiterat promisiunea unui acord de liber schimb cuprinzător după ce Marea Britanie va părăsi Blocul comunitar, în martie 2019, dacă vor fi rezolvate problemele privind factura de Brexit și frontiera irlandeză.

“Dacă reușim să negociem o ieșire ordonată [a Marii Britanii] și să stabilim condiții de concurență echitabile, există toate motivele ca viitorul nostru parteneriat să fie ambițios. Aceasta este opțiunea noastră preferată. Din acest motiv, am început pregătirile interne cu statele membre pentru a discuta despre viitor, de îndată ce vom conveni asupra modului de soluționare a trecutului. UE va fi pregătită să ofere cel mai ambițios acord de liber schimb”, a spus Barnier.

Negociatorul șef al UE pentru Brexit a avertizat că Marea Britanie trebuie să decidă dacă va continua să respecte standardele UE privind sănătatea, mediul și drepturile angajaților, sau se va alinia altor poziții care pot fi defavorabile.

“Vrea să rămână aproape de modelul european sau vrea să se îndepărteze treptat de el? Răspunsul Marii Britanii la această întrebare va fi foarte important, chiar decisiv. Răspunsul va afecta ratificarea oricărei înțelegeri de Brexit în parlamentele naționale și în Parlamentul European. Nu spun asta pentru a crea probleme, spun asta pentru a evita eventuale probleme”, a mai spus Barnier.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/negociatorul-sef-al-ue-pentru-brexit-pregatim-cel-mai-ambitios-acord-comercial-in-cazul-unei-intelegeri-cu-marea-britanie-44333.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/negociatorul-sef-al-ue-pentru-brexit-pregatim-cel-mai-ambitios-acord-comercial-in-cazul-unei-intelegeri-cu-marea-britanie-44333-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv