„N-am mai scris demult din motive absolut obiective și nu aș fi făcut-o nici azi, dacă azi nu ar fi ziua în care un copil de 5 ani nu ar fi condus pe ultimul drum… Giulia Tudor avea 5 ani… Acum aproape un an a fost diagnosticată cu sarcom Ewing, tratată la București, unde a făcut chimio și a fost operată… a venit acum 3 luni aici, în Italia, pentru evaluare…. medicii mi-au spus: „Per Giulia e tardi….” Și, într-adevăr pentru Giulia a fost prea târziu”, a scris Magda Vasiliu pe Facebook.


„Stau și mă gândesc acum la ideea excepțională de a construi o secție de oncologie și radioterapie pediatrică la București, la Ideea excepțională de a construi o casă pentru părinții copiilor bolnavi de cancer… Dar, Nu pot să Nu mă gândesc că e nevoie de o schimbare a mentalității, a modului de abordare a pacientului, de o implicare a statului , a responsabililor…”, a mai scris ea, cu referire la proiectul MagicHOME.


„Degeaba construim si dotam o sectie pt copiii oncologici daca pacientii vor face apel pe facebook pentru sangele necesar pentru transfuzii, daca vor lipsi citostaticele, daca vor lipsi antibioticele, daca pacientii vor aduce de acasa medicamentele, daca medicii vor fi nevoiti sa adapteze protocoalele internationale in functie de substantele de care dispun….Sunt perfect de acord cu construirea si dotarea sectiei respective, am donat si eu….dar, Ce facem dupa? Medicii pleaca in strainatate, asistentele sunt prost platite, sange Nu avem, citostaticele lipsesc….

„Și? Ce se va intampla cu copiii din Craiova, Timisoara, Iasi etc….Nu i poti aduce pe toti la Bucuresti….Acesti ignoranti responsabili cu sanatatea Ar trebui pusi la zid! Ar trebui obligati sa participe la inmormantarile unor copii ca micuta Giulia…ar trebui pusi ei sa stea pe Un scaun, dar Nu in fata unui pat gol…in fata unui pat in care se chinuie Un copil care face chimioterapie, sa l vada, sa l auda, sa i tina ligheanul cand vomita…..sa nu fie lasati sa plece de pe scaunul ala pana nu vin cu solutii, nu cu promisiuni si cu programe de sanatate care functioneaza doar pe hartie….Ramas bun, Giulia…o fetita pe care mi o voi aminti mereu si care, in spital cu mama ei, isi dorea sa invete sa scrie ” Te iubesc!”… , se încheie postarea jurnalistei, la rându-i mamă a unui copil bolnav de cancer.


Loading…

rootstireaActualitate/EsentialEVZ Special
„N-am mai scris demult din motive absolut obiective și nu aș fi făcut-o nici azi, dacă azi nu ar fi ziua în care un copil de 5 ani nu ar fi condus pe ultimul drum... Giulia Tudor avea 5 ani... Acum aproape un an a fost diagnosticată cu sarcom Ewing, tratată la București,...

Preluat de la EVZ