”Fata asta a intrat în parchet în 2012 și a fost numită procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.De aici a fost delegată o vreme la Parchetul Tribunalui București, deși nu avea grad de tribunal. După o vreme a mers la concurs la DNA, însă a picat. Cu toate că l-a picat, la scurt timp, la începutul lui 2016, a fost delegată pentru 6 luni să lucreze la DNA. Apoi a mai fost delegată 6 luni și abia apoi a trecut de concurs (pe care-l picase anterior).


Modul de accedere la DNA prin concurs netransparent, sărind peste grade, este neconstituțional. Apoi, referitor la delegare și detașare: un procuror cu grad de judecătorie (unde se anchetează hoți de buzunare, ciocniri de mașini, furt de biciclete), a ajuns, prin pixul procurorului general, să lucreze direct la DNA, care este o direcție în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justitie.

Intr-adevăr, o prevedere legală îi permite procurorului general să facă astfel de rocade și să mute în sus procurori de la parchete de pe lângă judecătorii direct la vârf, la parchetul general.O astfel de prevedere legală, însă, este neconstituțională.

Faptul că astfel de practici inspirate din procuratura lui Stalin încă sunt în uz în România dovedește de ce procurorii români nu pot fi magistrați. Ei, gândiți-va că ăștia, care sunt sub directul ordin al procurorului general, acum votează în CSM cine să ajungă judecător la ICCJ.

Tot vârful justiției, n acest moment, este controlat de servicii prin parchet. Și așa a fost mereu dupa 1989.

Dar revin la acest caz. Dacă din toți procurorii câți sunt în DNA Kovesi a ales-o tocmai pe Lancranjan să-l ancheteze pe Dragnea, ori dosarul acela e slab și nici un procuror nu a vrut să își distrugă carieră cu el (e doar o chestiune până când procurorii abuzatori vor plăti!), ori Kovesi este total iresponsabila.

Lancranjan, care are grad de judecătorie, nu e competență să-l investigheze pe Dragnea, care trebuia anchetat de un procuror cu grad de Parchet de pe lângă ICCJ – exact cum scrie în Constituție -, așa că toate actele făcute de ea în acest dosar vor fi nule”, a explicat preotul Chris Terheș.

Loading…

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
”Fata asta a intrat în parchet în 2012 și a fost numită procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.De aici a fost delegată o vreme la Parchetul Tribunalui București, deși nu avea grad de tribunal. După o vreme a mers la concurs la DNA, însă a picat....

Preluat de la EVZ