Horoscop  Pe 20 noiembrie s-au născut Benoit Mandelbrot, Robert F. Kennedy, Selma Lagerlof, Alistair Cooke, Aleksei Batalov, Bo Derek, Maia Pliseţkaia, Dinu Pillat, Mihai Beniuc, Grigore Ilisei, Tudor Postolache.

Pe 20 noiembrie în calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii Grigore Decapolitul, Dasie, Proclu. Este Înainteprăznuirea intrării în Biserică a Maicii Domnului. Post.

Horoscop Tradiţional, pe 20 noiembrie, în „Kalendar”, este Ajunul Ovidenii, sau Vovidenii. Iarăşi trei zile de sărbătoare de tip dacic, centrate pe ziua de mâine, Intrarea în Biserică a Maicii Domnului.

 

„Tot într-o zi de Ovidenii s-a născut Domnul Hristos. Deci zic că cerul se deschide şi vitele vorbesc. În seara de Ovidenii se noroceşte anul ce va să vie. Dacă pe cer sunt stele şi e senin, frumos, anul va fi rău, iar dacă va fi ninsoare, lapoviţă, un ger sec, sau promoroacă, anul va fi bun.  Se pune într-o strachină apă la privegheat. De strachină se lipeşte o lumânare aprinsă. De cu seară oamenii fac o sută de mătănii, la mizul nopţii altă sută şi în zorii zilei alta. Această apă privegheată este de mare ajutor, pentru sănătatea trupului şi pentru adăpost împotriva răutăţii omeneşti.” (Pamfile, Olteanu)

 

Horoscop   În această noapte pot fi văzute flăcările albastre ale banilor îngropaţi. (Chicet, Speranția)

 

O sărbătoare veche, importantă, tot de trei zile, geto-dacică, care pregătea Anul Nou dacic.

 

Horoscop Dragi lupi, padawani și hobbiți Anne, fata lui Andre Barbault a câștigat Dimineața Astrologilor! O să vă povestesc altădată ce și cum, dar…


Horoscop  Acum mai bine de douăzeci de ani am trimis în Franța, lui Andre Barbault, prin poştă, un studiu asupra catrenului numărul 21 din a VI-a Centurie a lui Nostradamus. Iată despre ce este vorba:

 

“Quand ceux de polle artiq unis ensemble,

En Orient grand effrayeur & crainte,

Esleu nouveau, soustenu le grand tremble,

Rhodes, Bisance de sang Barbare taincte.”

 

Horoscop   Din nefericire, nu mai ştiu unde este copia scrisorii și nu mai îmi amintesc exact tot ceea ce am scris. Poate să fie în Bucureşti, poate în Virginia, poate în Prahova. Undeva printre cele 50.000 de cărţi şi dosare. Ceea ce îmi amintesc, cu siguranţă, este că făceam o speculaţie asupra teoriei, nouă pe atunci, a “rogue state”. “Esleu nouveau” îi dădeam semnificaţia de stat nou, rebel, “rogue state”.

 

„Istoria este tragică. Dar viitorul?  Statele Unite, şi lumea, în general, par că nu mai sunt ameninţate de pericole imediate.   Ca să apărăm libertatea, democraţia şi civilizaţia trebuie, însă,  să ne pregătim de acum pentru provocările de peste douăzeci de ani.  Secolul XX a avut o strategie bipolară.  Secolul XXI va fi mult mai complex prin apariţa factorului inamicului aleator,  a “rogue state”!”. Spunea, în 1989, Collin Powell, reluînd o teorie dragă celor de la Harvard.

 

Şi iată că ceea ce a prevăzut Nostradamus şi cei de la Harvard, s-a întâmplat!

 

Horoscop Daesh, „rogue state”, a declarat război lumii civilizate. Ca Daesh să fie înecat într-o mare de sânge barbar şi Orientului să-i fie teamă şi teroare, trebuie ca Puterile Polului Artic să se unească, spune catrenul lui Nostradamus. Îmi amintesc că speculam că Puterile Nordului Artic sunt cele care ating Cercul Polar, din punct de vedere astrologic. Poate şi geografic, politic şi militar. Şi care sunt acele „puteri”? Uniunea Europeană, Federaţia Rusă şi Statele Unite ale Americii. Unii dintre domniile voastre, dragi lupi, padawani şi hobbiţi o să obiectaţi că SUA nu atinge Cercul Polar. Cute, but wrong! Aţi chiulit la geografie! Statele Unite ating Cercul Polar prin statul Alaska!

 

Spuneam, altă dată, că Michael de Notre Dame, Nostradamus, a scris Centuriile la ameninţarea Marelui Inspector Inchizitor, ca să fie dovda că practică astrologia creștină a papei Urban și a cardinalului Pierre d’Ailly. De fapt, doctorul francez se concentra, când scria, când făcea profeții, îşi aduna gândurile uitându-se în apa dintr-un pocal de argint. Cine ştie, poate a avut nişte „flash-uri”, nişte viziuni ale viitorului. Necuprinse sunt posibilităţile minţii umane şi încurcate sunt Căile Domnului!

 

 

Horoscop  Că tot am deschis vorba despre astrologie. Îmi dau seama că aveți o imagine deformată despre astrologie, făcută de media. Mai ales în România unde se reușește performanța compromiterii și aruncării în derizoriu a absolut orice de la capitalism la masonerie, de la democrație la… astrologie.

Horoscop   Oricine poate să scrie orice despre astrologie. Îmi spunea o prietenă de corespondență, implicată în presă, că a observat o greșeală la un horoscop. A semnalat editorului, care a ridicat din umeri: ”lasă așa, oricum, nu contează!”  Și altcineva îmi semnalează că la nu-știu-ce revistă pentru femei, horoscopul îl face specialista în rețete culinare. Bucătăreasa. A citit ea odată o revistă și i-a plăcut astrologia.

Dragii mei lupi, padawani și hobbiți poate că în lumea asta în care domnește minciuna, impostura și manipularea par ridicol și anacronic. Dar, ce ziceți de Nibiru? O invenție a escrocului Zecharia Sitchin, întrecut doar de Erich Deniken, dar măcar cel de al doilea a facut pușcărie. Ceea ce nu i-a impiedicat pe cei doi impostori să strângă averi importante. Sunt mulți proști de înșelat pe lumea asta. Și eu i-am cumpărat carțile lui Daniken, la început, am spus mereu că uneori sunt proooost de bubui.

Horoscop   Pe langă aspectul oneros, material, banii, mai există un aspect. Guvernele, serviciile secrete, doresc un nivel ridicat de frică, de teamă nedefinită în rândul populației. De ce să mai ies la demonstrație contra guvernului, de ce să mai fac grevă, că, oricum, vine Nibiru și se sfârșește lumea, nu? Sau amenințarea cu cutremure, incendii, accidente, epidemii, extratereștrii, cicloane, tsunami, etc etc.   Așa că astfel de ”fake news” grotești sunt mereu prezente, pentru că sunt promovate și de ofițerii sub acoperire din presă, frica păzește pepenii!

 

Aş avea multe să vă mai spun, dar timpul nu îmi ajunge, am o problemă de rezolvat în pustnicia mea, mai complicată decât fractalii lui Mandelbrot, matematicianul americano-franco-polonez pe care-l pomenim astăzi. Vedeți solitudinea și sărăcia dă dimensiuni titanice unui fapt mărunt, altfel. Da, sunt sărac, pentru că nu am furat, cu toate că am muncit o viață, dar nimeni nu se îmbogățește numai din muncă, de aceea nu pot să vă dăruiesc decât sfaturile mele, experiența mea, amintirile și poveștile mele… mâine, mereu mâine, sperând din tot sufletul că este o nouă zi, o altă zi!

 

                                                  ⃰    ⃰    ⃰

 

Loading…

rootstireaActualitate/EsentialHoroscop
        Horoscop  Pe 20 noiembrie s-au născut Benoit Mandelbrot, Robert F. Kennedy, Selma Lagerlof, Alistair Cooke, Aleksei Batalov, Bo Derek, Maia Pliseţkaia, Dinu Pillat, Mihai Beniuc, Grigore Ilisei, Tudor Postolache. Pe 20 noiembrie în calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii Grigore Decapolitul, Dasie, Proclu. Este Înainteprăznuirea intrării în Biserică a Maicii Domnului. Post. Horoscop...

Preluat de la EVZ