Teoretic, Vinerea Nea gră (Black Friday) a început vineri dimineață, la ora 7.00, și s-a încheiat la miezul nopții, în aceeași zi. Practic, însă, multe magazine și-au prelungit sesiunea de reduceri și în weekend, ba unii vând și astăzi, dat fiind succesul evenimentului. Anul acesta va fi unul al recordurilor, după cum arată cifrele parțiale date publicității. Până acum știm că doar în online au fost făcute cumpărături de circa 150 de milioane de euro, la care se vor adăuga, probabil, încă o sută din vânzările din magazine, spun experții.


Și mașini cumpărate

Spre exemplu, în sistemul PayU România (de plată online), în 24 de ore, s-au înregistrat peste 165.000 de tranzacții, în valoare de peste 115 milioane lei, cam 695 de lei de persoană. Din totalul tranzacțiilor, 35% au fost plătite cu cardul, în rate. Pe locul 1 din Top 3 cele mai scumpe tranzacții prin PayU este de un român care și-a cumpărat o mașină, achitând cu cardul 37.400 de lei. Locurile 2 și 3 sunt ocupate de români care au achiziționat bijuterii în valoare de 36.372 de lei, respectiv 35.391 de lei. Însă, din totalul cumpărăturilor, cele mai multe au fost pentru produse IT&C (90%), urmate de cele de Fashion (7% haine, încălțăminte și accesorii) și eTail (3%, home&deco, cosmetice, produse alimentare, vinuri, jucării, etc.).Record de vânzări

Cele mai multe vânzări leau avut retailerii cu gamă largă de produse. Dintre ei, caimacul îl ia eMAG, care a pus la bătaie peste 2 milioane de produse, și care are un Black Friday de record. Doar în primele zece ore, vineri, vânduse peste 843.000 de produse, care însumau 270 de milioane de lei, aproape cât a vândut anul trecut în total la Vinerea Neagră (301 milioane de lei). Practic, în medie, au fost comandate 24 de produse pe secundă (150 în „secunda de aur”), în primele 10 ore. „Peste 67% din traficul zilei de Black Friday a venit de pe mobil și asta arată că «mobile shoppingul» este cel mai simplu mod de a comanda un produs sau un serviciu,” a declarat Tudor Manea, director general al eMag.

Cea mai mare comandă facută vreodată online la eMAG a fost un Range Rover Sport 3.0 de 85.999 euro. Valoarea medie achitată de un cumpărător a fost de 970 de lei.

Brandurile de lux, la mare căutare

La capitolul haine, încălțăminte și accesorii, românii par să prefere brandurile celebre. Spre exemplu, pe Fashion Days, care pregătise un milion de produse de îmbrăcăminte, încălțăminte, cosmetică și accesorii, clienții au cumpărat produse în valoare de 20,5 milioane de lei (peste 4,3 milioane euro) doar în primele nouă ore din Vinerea Neagră, cu 47% mai mult decât în 2016.

Loading…

rootstireaActualitate/EsentialSocial
Teoretic, Vinerea Nea gră (Black Friday) a început vineri dimineață, la ora 7.00, și s-a încheiat la miezul nopții, în aceeași zi. Practic, însă, multe magazine și-au prelungit sesiunea de reduceri și în weekend, ba unii vând și astăzi, dat fiind succesul evenimentului. Anul acesta va fi unul al...

Preluat de la EVZ