Oracolul din Bălceș ti” l-a acuzat pe fostul premier Victor Ponta că a imaginat scenariul prin care conducătorii cluburilor au fost șantajați pentru a vota cu Gino Iorgulescu. Plecat cu mare tam-tam de la șefia LPF, Dumitru Dragomir n-a avut timp să se relaxeze. Îl urmărea trecutul. „Corleone” spune că a fost ținta unei răzbunări și dă ca exemplu condamnarea de 7 ani, pe care a dictat-o Tribunalul București, anul trecut, întrun dosar ce vizează evaziunea și spălarea de bani, totul legat de vânzarea unei părți a drepturilor tv, în 2011. Decizia nu este definitivă.


Atenționat de cel care l-a detronat

EVZ: Cum dormiți, știind că o instanță v-a condamnat la 7 ani de închisoare?

– Dumitru Dragomir: Nu sunt supărat pe procurori, pentru că ei poate au primit ordin. Sunt supărat pe judecătoarea Daniela Toader, care mi-a dat 7 ani de pușcarie, fără să am vreo tangență cu procesul, rețineți asta! Să fii judecător și să nu știi că membrii Adunării Generale sunt persoane juridice, adică cluburile, și nu sunt persoanele fizice, și că cei care vin în Adunarea Generală vin cu mandate de reprezentare și cu lecția învățată de la de la Consiliul Director, și să spui că pentru participare improprie…

– Simțeați că vi se pregătește ceva sau ați fost surprins de această decizie?

– Mi s-a transmis, chiar Gino Iorgulescu mi-a zis personal, la un semafor, a tras mașina lângă mine: «Bă, taci din gură, că aștia te iau până vineri, dacă nu taci!». Eu l-am luat la înjurături. Până vineri m-au arestat.– Vreți, nu vreți, sunteți un obișnuit al instanțelor. Un prim mare proces l-ați avut cu Costi Iacov, fostul conducător de la FC Național.

Iacov, omul lui Ponta, mi-a făcut denunț cu Liga, că de ce am făcut Liga pe terenul ăla. Am făcut-o din banii mei, și pentru asta am stat aproape 6 ani, am cheltuit o groază de bani și vai de mama mea. Am fost achitat inclusiv de ÎCCJ. Al doilea proces: Șerban Pop, omul lui Ponta, pe care îl pusese la ANAF. A trimis Garda Financiară să-mi ceară șpagă, eu m-a dus la ei și le-am spus că nu dau șpagă. Este chestie verificată, au fost condamnați pentru treaba asta… Eu nu dau șpagă pentru că nu am de ce, și nu dau pentru că mi-e frică. Eu aveam niște saloane de nunți. Acolo a venit controlul. S-au dus la directoarea mea de la economic și i-au cerut 5.000 de euro și că 5 ani nu vor mai trece pe acolo.

– Și ce le-ați răspuns?

– Eu m-am gândit: Băi, frate, 5.000 e o sumă mică. Mă consideră vinovat și-mi cer doar atât? M-am dus peste ei și leam spus nu dau șpagă din trei motive: 1. Mi-e frică. 2. Sunt nevinovat. 3. Nu am încredere în voi, dar vă pot da să beți, să mâncați aici, cât timp stați în control. Pe urmă, a început războiul între Antene și RCS, s-au băgat la pușcarie unii pe alții, iar tot ce ei îmi făcuseră i-a prins prin înregistrările de pe telefon.

– Vorbiți de o lume complexă, cea a justiției și politicii. Aveți resurse pentru mediul ăsta?

– Nu e ușor să nu o iei razna. Noroc că am avut preocupare. Am stat de dimineața până seara pe șantier, am lucrat la un bloc, al băiatului meu, în zona de Nord, iar asta mi-a oferit o preocupare. Eu am făcut avere din construcții, nu din fotbal. În țara asta este bine să nu faci nimic. Dacă faci ceva, te duci la pușcărie. Dar, fiți atenți. Mă băgaseră și la spălare de bani, numai că banii i-au găsit toți, cum s-au cheltuit, filiera banilor… Mă cheamă procurorul și-mi spune fără să se uite la mine… îl cheamă Mortu (n.r. – Ionuț Alexandru), care tocmai ce a fost promovat la DNA… Cu capul plecat, mi-a zis «Nu mai pot să vă bag și spălarea de bani, pentru că banii s-au găsit la centimă» Și eu ce vină am? «Las’ că te descurci dumneata».

– Ați stat la conducerea Ligii 20 de ani. Se poate spune că ați avut o funcție plină de tentații. Ați rezistat diverselor oferte de-a ajuta un club sau altul?

– Cât am condus Liga, au retrogradat peste 15 echipe. Să vină un club și să spună că i-a dat lui Dragomir o sticlă de ceva, pentru că, ce nu știe nimeni, un președinte de Ligă săptămâna asta are 8 prieteni, aia care câștigă, ăilalți, dușmani. Din momentul când ai dat, sau ai luat, o sticlă de ceva, «Ah, f…..-n cur pe mă-ta, păi, dacă ai luat de la mine, ai luat și de la ăsta». Iar eu m-am ferit de treaba asta. Din cauza asta m-am certat eu cu Gigi Becali, cu toți! Cu Sechelariu, cu Ștefan, la cuțite! În ultimii 10 ani din mandatul meu nu am stat unul la unul de vorbă cu niciun președinte niciodată, sau cu vreun om din fotbal. De fiecare dată chemam două persoane: ori juriștii, ori un avocat și un jurist. Nici în cofetărie, nici în restaurant. Pentru că știam ce e pe urmele mele.

Loading…

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/burleanu-lib.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/burleanu-lib-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialSport
Oracolul din Bălceș ti” l-a acuzat pe fostul premier Victor Ponta că a imaginat scenariul prin care conducătorii cluburilor au fost șantajați pentru a vota cu Gino Iorgulescu. Plecat cu mare tam-tam de la șefia LPF, Dumitru Dragomir n-a avut timp să se relaxeze. Îl urmărea trecutul. „Corleone” spune...

Preluat de la EVZ