„Da, noi, judecătorii, suntem de vină! Pentru ceea ce se întâmplă în CSM, pentru ceea ce se întâmplă în sălile de judecată, pentru amprenta pe care o lăsăm în viaţa oamenilor prin hotărârile pe care le dăm, pentru modul în care nu îi convingem pe cei care pierd procesele pentru că nu au dreptate, pentru ceea ce a ajuns justiţia – cu minusculă – astăzi…


 

Legea RĂSPUNDERII MAGISTRAȚILOR bagă în corzi JUSTIȚIA din România. REACȚII DURE: „Cum nu există răspundere? Strigăm asta de răgușim de ani…”

 

Nu ne putem reproşa că am dat votul anumitor candidaţi pentru demnitatea de membru al Consiliului Superior al Magistraturii. Au venit la noi în piei de oaie şi nu le-am văzut adevărata faţă. Dar suntem de vină pentru că ei mai sunt încă acolo şi CSM are astăzi imaginea publică pe care o are. Şi ceea ce este mai grav e faptul că, dincolo de imaginea publică, nici noi, judecătorii, nu ştim aproape nimic despre activitatea lor.


Pentru că ne-au uitat şi nu comunică cu noi. Suntem de vină pentru că nicio instanţă nu şi-a convocat judecătorii în adunarea generală pentru a adopta o hotărâre prin care să ia act de starea de fapt anormală din cadrul consiliului şi să le ceară – da, să le ceară, pentru că noi i-am trimis acolo – membrilor care îi reprezintă să se trezească şi să se apuce de treabă sau să plece.

 

Kovesi nu vrea, dar… DIRECȚIE SPECIALĂ pentru investigarea INFRACȚIUNILOR comise de MAGISTRAȚI? Șefa UNJR, DEZVĂLUIRI importante despre Legile Justiției!

Suntem de vină pentru că nu ne ridicăm la înălţimea profesiei pe care ne-am ales-o şi nu arătam că, dincolo de calificarea profesională, avem şi vocaţia de a le face oamenilor dreptate.

Suntem de vină pentru că nu luptăm – în primul rând noi – pentru o magistratură care, dincolo soluţionarea unor dosare, să educe, să modeleze comportamente şi conştiinţe, să deschidă drumuri…

Suntem de vină! De ce? Pentru că ne e FRICĂ! Sau, şi mai grav, poate DIN NEPĂSARE!”, a concluzionat judecătorul, potrivit juridice.ro.

 

Loading…

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
„Da, noi, judecătorii, suntem de vină! Pentru ceea ce se întâmplă în CSM, pentru ceea ce se întâmplă în sălile de judecată, pentru amprenta pe care o lăsăm în viaţa oamenilor prin hotărârile pe care le dăm, pentru modul în care nu îi convingem pe cei care pierd procesele...

Preluat de la EVZ