Hotărârea Guvernului de majorare a salariului minim pe economie ar fi trebuit adoptată miercurea trecută, odată cu modificarea Codului Fiscal, însă proiectul a fost retras din şedinţa de Guvern pentru că trebuia discutat în Consiliul Economic şi Social (CES).


Conform notei de fundamentare, prin acest proiect de hotărâre a Guvernului se propune ca salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată să fie majorat la 1.900 lei lunar începând cu data de 1 ianuarie 2018, pentru un program complet de lucru de 166,666 ore în medie pe lună, ceea ce reprezintă o creştere de 31,03% faţă de luna decembrie 2017.


Întrebat când va majora Guvernul salariul minim pe economie la 1.900 de lei, premierul Mihai Tudose a spus vinerea trecută că Hotărârea de Guvern pe acest subiect va fi dată “odată cu proiectul de buget, care va fi gata în zece zile maxim”.

Majorarea salariului minim este o promisiune a guvernării Tudose, menită să acopere trecerea contribuțiilor de la angajat la angajator de la 1 ianuarie 2018.


Loading…

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Hotărârea Guvernului de majorare a salariului minim pe economie ar fi trebuit adoptată miercurea trecută, odată cu modificarea Codului Fiscal, însă proiectul a fost retras din şedinţa de Guvern pentru că trebuia discutat în Consiliul Economic şi Social (CES). Conform notei de fundamentare, prin acest proiect de hotărâre a Guvernului se...

Preluat de la EVZ