MassChallenge, companie creată cu intenția de a promova inovațiile, nu percepe nicio taxă de la start-up-urile pe care le ajută. Până acum, a ajutat 1.211 firme, care au atras, în total, finanțare de două miliarde de dolari și au generat venituri de 900 de milioane de dolari, creând, direct sau indirect, 65.000 de locuri de muncă, după cum a explicat unui grup de jurnaliști români, la Ierusalim, Josh Gottesman (foto), partnership manager la filiala din Israel a companiei.


Firme din toată lumea

În fiecare an, MassChallenge acceptă circa 300 de finaliști pentru programul său de mentorat, care durează patru luni, iar la final cele mai promițătoare proiecte primesc premii în bani. Organizația primește finanțări din partea unor corporații precum Fidelity Investments, Verizon, Oracle, Dell, American Airlines Microsoft, IBM, etc.

Filiala din Israel a fost deschisă la Ierusalim, în 2016, și a ajutat până acum 52 de firme. MassChallenge identifică start-up-urile cu cel mai mare potențial de dezvoltare, le duce în SUA, pe timpul verii, pentru programul de accelerare. Când se întorc acasă, au noi canale de vânzare, investitori, mentori și relații pe care altfel ar fi foarte greu să le obțină.


De obicei, antreprenorii își construiesc o echipă de 2-4 mentori (directori executivi, avocați, consultanți în marketing sau antreprenori de succes), din cei 700 de colaboratori și lucrează cu acești experți.

Anul acesta, în 20 decembrie va fi lansat concursul de aplicații – oricine, din orice parte a lumii se poate înscrie, până la finalul lunii ianuarie. În februarie are loc prima selecție, online – organizatorii se așteaptă la circa 500 de cereri și vor accepta cele mai bune 25% dintre acestea. Selecția se face de către un juriu, format din experți în diferite domenii. Vor fi cel puțin trei note pentru fiecare proiect, se face media și se afișează online rezultatele.

În luna martie, va avea loc etapa a doua de selecție – întâlniri față în față, la care participă între 5 și 9 membri ai unei comisii de selecție cu expertiză relevantă în mai multe domenii. Câștigătorii sunt aleși până la finalul lunii aprilie. „Nu am avut nicio companie din România până acum, dar ne-ar face plăcere să primim aplicații. Este posibil, însă, să fi avut firme românești în programul din SUA, pentru că acolo lucrăm deja de 7 ani și este un program extins”, ne-a explicat Josh.

Idei inovatoare

● City Transformer – o mașină cu două locuri, foarte potrivită pentru oraș, care se poate parca foarte ușor. Se „pliază” platforma, astfel încât ajunge la dimensiunile unei motociclete și poate parca în spații restrânse.

● Flying SpArk – cu ajutorul tehnologiei, produce o pulbere de proteine din larvele de muște de fructe, pentru consumul uman, ca „o alternativă mai sănătoasă și mai durabilă față de proteinele animale”. Pudra obținută nu are gust și se folosește pentru prăjituri sau alte produse, ca un supliment nutrițional.

● Clidrotech oferă un sistem de cântărire „la bord” pentru transportatori, astfel încât TIR-urile să fie încărcate eficient – dacă este prea greu, este periculos pentru ceilalți șoferi din trafic, dacă este prea ușor, se pierd bani, pentru că pierde spațiul pe care ar putea să-l folosească;

● Traxx este un dispozitiv pentru motociclete, care în caz de accident sau de furt anunță imediat toți motocicliștii din zonă. Diferența de a fi ajutat, transportat la spital, în decurs de 5 minute sau 50 minute, poate fi egală cu diferența între viață și moarte.

Fără discriminări

Loading…

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/josh-gottesman-2.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/josh-gottesman-2.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
MassChallenge, companie creată cu intenția de a promova inovațiile, nu percepe nicio taxă de la start-up-urile pe care le ajută. Până acum, a ajutat 1.211 firme, care au atras, în total, finanțare de două miliarde de dolari și au generat venituri de 900 de milioane de dolari, creând, direct...

Preluat de la EVZ