Armata Statelor Unite a luat, astzi, decizia de a interzice consumul de alcool în rândul militarilor americani dislocați în Japonia, după ce un soldat american aflat în stare de ebrietate a provocat un accident mortal în insula Okinawa.

 Poliția din Japonia a precizat că în accident a fost implicat un militar american în vârstă de 21 de ani, care era la volanul unei mașini în pofida faptului că se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma accidentului, un cetățean japonez și-a pierdut viața.

În urma testelor efectuate, s-a demonstrat că nivelul de alcool în sânge al militarului american era de aproximativ trei ori mai ridicat față de limita legală, au anunțat reprezentanții Poliției japoneze.

Drept reacție, Comandamentul SUA din Japonia a luat decizia de a interzice consumul de băuturi alcoolice în rândul personalului său. În plus, trupele americane din Okinawa au primit interdicția de a-și părăsi bazele.

”Când membrii noștri în serviciu nu sunt la înălțimea așteptărilor ridicate pe care le aveam față de ei, aceasta afectează legăturile dintre bazele militare și comunitățile locale și face misiunea noastră mai dificil de îndeplinit. Până la noi ordine, consumul de alcool este interzis”, se arată într-un comunicat al forțelor armate americane din Japonia.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/armata-sua-interzice-consumul-de-alcool-in-randul-trupelor-americane-stationate-in-japonia-dupa-ce-un-soldat-beat-a-provocat-un-accident-mortal-44300.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/armata-sua-interzice-consumul-de-alcool-in-randul-trupelor-americane-stationate-in-japonia-dupa-ce-un-soldat-beat-a-provocat-un-accident-mortal-44300-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv