Arabia Saudită va reacționa în fața politicii agresive a Iranului, a declarat, duminică, ministrul saudit de Externe, Adel al-Jubeir, cu ocazia unei reuniuni a Ligii Arabe ce a avut loc la Cairo.

În ultimele luni, tensiunile dintre Ryiad și Teheran s-au intensificat, cele două puteri din Orientul Mijlociu ocupând poziții divergente în râzboaiele din Siria și Yemen, dar și în ceea ce privește criza din Liban.

”Arabia Saudită nu va sta cu mâinile încrucișate în fața agresiunilor Iranului și va face orice efort pentru a-și apăra securitatea națională și a-și proteja poporul”, a declarat ministrul de Externe al Arabiei Saudite.

Și Khalid bin Ahmed al Khalifa. ministrul de Externe din Bahrain, stat aliat al Arabiei Saudite, a criticat Iranul pentru că amplifică tensiunile din regiune.

”Iranul are brațe în regiune. Cel mai important braț al Iranului în regiune în acest moment este brațul Hezbollahului terorist. Libanul se află sub controlul total al acestei organizații teroriste”, a declarat al Khalifa.

De cealaltă parte, oficialii de la Teheran au respins aceste critici și au precizat că nu Iranul este sursa tensiunilor din regiune, ci Arabia Saudită.

 

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/arabia-saudita-va-reactiona-la-politica-agresiva-a-iranului-avertizeaza-ministrul-saudit-de-externe-44296.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/arabia-saudita-va-reactiona-la-politica-agresiva-a-iranului-avertizeaza-ministrul-saudit-de-externe-44296-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv