Nu există victime, însă alimentarea cu energie electrică și sistemul de furnizare a apei au fost afectate, anunță agenția Tass.


“Într-un atac cu mortiere în Damasc, desfăşurat de pe poziţii teroriste la ora locală 10:35, a fost lovit gardul exterior al ambasadei Rusiei în Siria, care se află aproape de clădire. Mina a deteriorat zidul clădirii, liniile de electricitate şi sistemul de alimentare cu apă. Niciunul dintre angajaţii ambasadei nu a fost rănit”, se arată într-un comunicat al ministerului rus de Externe, potrivit Mediafax.ro.


Incidentul va fi dezbătut în cadrul Consiliului de Securitate al ONU, a anunțat diplomația de la Moscova.

“Sperăm că, fiind atât de activi în problema siriană, colegii occidentali din Consiliul de Securitate al ONU vor avea abilitatea să nu tacă, ci să ofere o evaluare publică adecvată a incidentului în care au fost periclitate vieţile diplomaţilor ruşi”, se mai arată în comunicat.


Loading…

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Nu există victime, însă alimentarea cu energie electrică și sistemul de furnizare a apei au fost afectate, anunță agenția Tass. 'Într-un atac cu mortiere în Damasc, desfăşurat de pe poziţii teroriste la ora locală 10:35, a fost lovit gardul exterior al ambasadei Rusiei în Siria, care se află aproape de...

Preluat de la EVZ