Charles Manson, încarcerat de peste 40 de ani pentru o serie de crime, inclusiv pentru asasinarea actriței Sharon Tate, fosta soție a cineastului Roman Polanski, a murit în spital la vârsta de 83 de ani. 

El a fost internat la spitalul Bakersfield din California la începutul acestei luni, potrivit presei americane.

Charles Manson, cel care a ordonat asasinarea actriței Sharon Tate, însărcinată în acea vreme în opt luni și jumătate, a făcut o nouă cerere de eliberare anticipată, în 2012, însă aceasta a fost refuzată.

Criminalul, care are tatuată pe frunte o svastică, trebuia să aștepte până în 2027 pentru a putea să facă o nouă cerere de eliberare.

În 2014, lui Manson i s-a acordat o licență de căsătorie pentru a se căsători cu o femeie de 26 de ani, pe care susținea că o iubește, dar licența a expirat și căsătoria nu a mai avut loc. Manson și familia sa au fost subiectul a zeci de documentare și cărți.

Charles Manson a fost condamnat la moarte, împreună cu patru discipoli ai săi, în august 1969, pentru asasinarea a șapte persoane. Pedepsele lor au fost comutate ulterior în închisoare pe viață.

El a format în anii ’60 o comunitate în deșertul californian, Mansion Family, spunea că era reîncarnarea lui Iisus pe Pământ și a organizat o serie de crime cu scopul de a provoca izbucnirea unui război între persoanele caucaziene și cele de culoare, din care credea că primele vor ieși victorioase.

Dintre ceilalți discipoli ai săi, Leslie Van Houten și-a văzut refuzată o cerere de eliberare condiționată – cea de-a 19-a – în iulie 2010, iar Susan Atkins a murit în închisoare în septembrie 2009, din cauza unui cancer.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/a-murit-celebrul-criminal-charles-manson-44295.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/a-murit-celebrul-criminal-charles-manson-44295-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv