Un bărbat este obligat de Tribunalul Iași să plătească fostei soții despăgubiri de 35.000 de lei pentru suferința morală cauzată de divorț. Bărbatul a fost foarte supărat atunci când fosta lui soție a aflat de infidelitățile acestuia și a avut “tupeul” să ceară chiar divorțul.

“Reclamanta-pârâtă a invocat faptul că pârâtul i-a cauzat un prejudiciul moral prin acțiunile defăimătoare întreprinse împotriva sa, în cadrul anturajului lor de prieteni, în colectivul de colegi ai fiului lor, acțiuni care au dus la îndepărtarea de apelantă a prietenilor, discuții depreciative la adresa sa în anturajul de cunoștințe, o afectare a gradului propriu de încredere și a propriei imagini în diversele medii sociale.

Din probatoriul administrat în cauză Tribunalul reține faptul că pârâtul-reclamant a adoptat o atitudine de dispreț față de soția sa ca urmare a inițierii de către aceasta a acțiunii de divorț, urmărind prin acțiunile sale a o discredita.

Această atitudine a fost evidențiată prin înregistrarea video pe care pârâtul reclamant a realizat-o cu ocazia unor reproșuri pe care soția i le aducea urmare a faptului că aflase de relația sa extraconjugală, înregistrare pe care chiar pârâtul a depus-o la dosar și pe care, potrivit declarației martorei L. M., pârâtul-reclamant a înțeles să o facă publică chiar pe rețeaua de socializare Facebook. Filmul video a ajuns în acest mod la cunoștința colegilor de clasă ai fiului părților și a provocat reclamantei-pârâte o suferință suplimentară aceleia de pierdere a familiei, în contextul în care și fiul părților a fost pus într-o postură jenantă în anturajul său de prieteni, pârâtul-reclamant sacrificând astfel imaginea familiei unor interese meschine.

Această declarație se coroborează și cu înscrisurile pe care reclamanta-pârâtă le-a depus la dosar (f. 193 și următ. dosar fond vol. I), care sunt de fapt extrase ale paginilor de internet – contul de Facebook ale colegilor fiului părților, înregistrarea video în discuție fiind astfel făcută publică. A relatat martora și faptul că în anul 2015 fiul părților a fost anunțat de prieteni și colegi că pârâtul a distribuit un film cu privire la viața privată dintre părți, copilul fiind foarte afectat de acest lucru. De asemenea, așa cum a susținut reclamanta-pârâtă în cererea sa, martora a confirmat și faptul că, tot în cursul anului 2015, deci după inițierea divorțului, pârâtul a cerut unor prieteni să nu vină la ziua de naștere a reclamantei-pârâte, discreditând-o pe aceasta și pe fiul lor față de prieteni”

Judecătorii l-au obligat pe soș la plata a 35.000 de lei față de fosta soție.

rootstireaActualitate/Esential
 Un bărbat este obligat de Tribunalul Iași să plătească fostei soții despăgubiri de 35.000 de lei pentru suferința morală cauzată de divorț. Bărbatul a fost foarte supărat atunci când fosta lui soție a aflat de infidelitățile acestuia și a avut 'tupeul' să ceară chiar divorțul. 'Reclamanta-pârâtă a invocat faptul că...

Preluat de la romania ntv