O femeie de 44 de ani din județul Vaslui a fost victima un grav accident rutier, după ce a fost luată la ocazie. În urma accidentului, produs noaptea, victima a fost scoasă din mașina avariată și abandonată pe un câmp, fiind găsită după 6 ore de un cioban.

Accidentul cercetat de mai multe luni de polițiștii rutieri și procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad s-a produs în noaptea de 28/29 mai anul curent, la intrarea în localitatea Văleni, din comuna Viișoara, însă cazul nu a fost făcut public până în prezent. În seara de 28 mai, Eugenia Toma (44 de ani) se întorcea de la muncă acasă, în Văleni, pe jos. Pe drum, femeia a fost ajunsă de un autoturism condus de un consătean, Vasile Cardoneanu, care s-a oferit să o conducă. În autoturism, pe bancheta din dreapta șoferului, se afla un copil de doi ani.

La un moment dat, pe drumul dintre Viișoara și Văleni, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum, bărbatul a pierdut controlul asupra volanului și s-a răsturnat. În urma impactului, femeia a fost grav rănită. Șoferul, care se afla sub influența băuturilor alcoolice, nu a sunat la 112.

A scos femeia de 44 de ani din autoturism, a lăsat-o pe câmp, după care și-a luat copilul și a plecat pe jos spre casă, abandonându-și și victima, și mașina.

Potrivit adevarul.ro, femeia de 44 de ani, rănită grav a zăcut pe câmp mai bine de șase ore. În jurul orei 4.30 dimineața, un cioban care trecea prin zonă a descoperit victima pe câmp, parțial dezbrăcată. În zonă se afla și mașina avariată. Imediat ciobanul, a alertat autoritățile. Având în vedere că victima era dezbrăcată în partea inferioară a corpului, polițiștii au suspectat într-o primă fază că aceasta ar fi fost victima unei infracțiuni sexuale, însă expertiza medico legală a infirmat această ipoteză. Cel mai probabil, cred anchetatorii, hainele au căzut când victima a fost târâtă din mașină.

‘’E un caz fară precedent.O atrocitate de nedescris”, a declarat Geanina Poroșnicu, avocata victimei. Transportată la spital, victima a fost diagnosticată cu leziuni severe, necesitând 70 de zile de îngrijiri medicale, femeia fiind în imposibilitatea de a se mai deplasa, rămânând imobilizată la pat. Potrivit concluziilor medico legale, victima nu se va mai putea deplasa pe propriile picioare vreodată. În prezent, victima este îngrijită de o cumnată.

Având în vedere că autoturismul implicat în accident a fost descoperit în zonă, identificarea șoferului s-a făcut rapid. Polițiștii l-au descoperit pe Vasile Corduneanu la domiciliul său. La mai bine de șase ore de la accident, acesta avea o imbibație alcoolică de 0,27 mg alcool pur în aerul expirat. Șoferul a declarat polițiștilor că, de fapt, victima ar fi coborât singură din autoturism, după accident, și i-ar fi spus că merge singură pe jos acasă.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, după producerea accidentului, însă procurorii au dispus cercetarea acestuia în stare de libertate.

”În cauză se fac cercetări sub aspectuL săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului, fără încuviințarea organelor ce cercetare penală”, a precizat Silvia Manta, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/revoltator-o-masina-s-a-rasturnat-soferul-vinovat-si-a-scos-victima-din-autoturism-si-a-lasat-o-pe-camp-pe-jumatate-dezbracata-1-44292.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/revoltator-o-masina-s-a-rasturnat-soferul-vinovat-si-a-scos-victima-din-autoturism-si-a-lasat-o-pe-camp-pe-jumatate-dezbracata-1-44292-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv