Mai multe probleme tehnice au fost întâmpinate, azi, în timpul examenului de rezidențiat, organizat în Capitală, grilele de concurs fiind scanate greșit, motiv pentru care lucrările vor fi recorectate, potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății.

Concursul de Rezidențiat pentru domeniile medicină, medicină dentară și farmacie a fost organizat, duminică, în mai multe centre universitare, unul dintre acestea fiind cel din Capitală. Mai mulți participanți la examen au reclamat faptul că scanarea lucrărilor a fost făcută greșit, motiv pentru care au obținut punctaje mai mici.

O comisie specială verifică problemele ridicate de participanții la Rezidențiat, iar lucrările vor fi recorectate.

„Urmare a problemelor tehnice sesizate de Comisia locală de Rezidențiat București în timpul procedurii de scanare grilelor de concurs, Comisia centrală a decis rescanarea tuturor grilelor pentru candidații din Centrul Universitar București. Ministrul Sănătății a fost informat în această după amiază de către coordonatorul de Rezidențiat, secretarul de stat Corina Pop, despre situația creată și a solicitat recorectarea grilelor, transparent, astfel încât niciun candidat să nu fie nedreptățit”, arată Ministerul Sănătății, într-un răspuns la solicitarea Mediafax.

Oficialii Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din Capitală susțin că toți studenții nemulțumiți de punctaje trebuie să depună contestații.

„În momentul acesta se corectează. Nu s-a terminat încă de corectat. Dacă un candidat a reclamat așa ceva, întrebați: ai depus contestații? În momentul acesta se corectează, respectivii candidați ce să reclame, dacă ei nu au rezultate? Se corectează, o să vină rezultate și apoi, însă, să depună contestațiile”, a spus, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al UMF „Carol Davila” București, Valentin Mateescu.

Mai mulți participanți la concursul de rezidențiat s-au plâns că au obținut punctaje mai mici decât se așteptau.

„Au fost niște probleme cu scanerele, motiv pentru care unii colegii încă sunt la centrul de examen”, explică o participantă la concurs.

„Știu că a fost un coleg care a luat un punctaj mic, de 400 de puncte, și, de fapt, scrisese de mai mult. Știa de cât învățase și considera că trebuia să ia 800 și ceva. Acum vor fi contestații, lucrurile se vor clarifica probabil. Poate a fost o eroare de sistem. Nu a fost ceva binevenit”, a declarat Nadejda Bârlădeanu, unul dintre participanții la concursul de rezidențiat.

Ministerul Sănătății a organizat, azi, concursul de rezidențiat pentru domeniile medicină, medicină dentară și farmacie, care a avut loc decentralizat, în șase centre universitare, respectiv în București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara.

În sesiunea din acest an, au fost scoase la concurs 3.565 locuri și posturi pentru medicină, 258 locuri pentru medicină dentară și 136 locuri și posturi pentru farmacie, potrivit Ministerului Sănătății.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/probleme-la-examenul-de-rezidentiat-grilele-de-concurs-au-fost-scanate-gresit-lucrarile-recorectate-44287.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/probleme-la-examenul-de-rezidentiat-grilele-de-concurs-au-fost-scanate-gresit-lucrarile-recorectate-44287-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv