Printre cei salvați în acțiunea de comando, care a avut loc în districtul Nawzad din provincia Helmand, se aflau patru copii sub vârsta de 12 ani și doi polițiști, au afirmat oficialitățile afgane. Douăzeci de persoane fuseseră arestate de către talibani, fiind acuzate de către aceștia că au legături cu guvernul central afgan sau că ei, sau membri ai familiilor lor, sunt cadre ale armatei sau ale poliției afgane.


Motivele încarcerării pentru șase dintre cei salvați sunt încă în curs de investigare, a declarat Abdul Qadir Bahadurzai, purtătorul adjunct de cuvânt al corpului 215 al armatei afgane, staționat în orașul Maiwand.


Talibanii au comunicat faptul că persoanele salvate erau criminali, acuzați de jaf, răpire și de diverse delicte de natură penală care își așteptau procesul.

“Nici una dintre persoanele aflate în acea închisoare nu era membră a forțelor inamice, și acea locație nu a fost securizată de către forțele noastre “, a declarat purtătorul de cuvânt al talibanilor, Qari Yousuf Ahmadi.(NNI)


Loading…

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Printre cei salvați în acțiunea de comando, care a avut loc în districtul Nawzad din provincia Helmand, se aflau patru copii sub vârsta de 12 ani și doi polițiști, au afirmat oficialitățile afgane. Douăzeci de persoane fuseseră arestate de către talibani, fiind acuzate de către aceștia că au legături...

Preluat de la EVZ