Și, după cum spun specialiștii seismologi, potrivit Digi 24, asta se va întâmpla exact anul viitor.Deşi fluctuaţiile de rotaţie sunt mici şi schimbă lungimea unei zile cu o milisecundă, ele ar fi implicate în eliberarea unor cantităţi uriaşe de energie subterană.


În ultimii doi ani, în România s-au produs peste 25 de seisme cu magnitudine peste 4. Cel mai puternic cutremur din acest an a avut loc în 8 februarie, în Vrancea, şi a avut magnitudinea 5, fiind resimţit şi la Bucureşti.


CUTREMUR în România. În ce zone a fost resimțit acest SEISM

În anii marcaţi de astfel de evenimente, au loc în jur de 25-30 de mişcări telurice intense, faţă de anii normali, când media este de doar 15 cutremure majore. În 2017 au avut loc doar 6 cutremure de peste 7 grade. Cel mai puternic, de 8,2, s-a înregistrat în Mexic, la începutul lunii septembrie.

CUTREMUR de 6,2 grade pe scara Richter! Şcolile au fost închise şi spitalele evacuate -News Alert!

Loading…

rootstireaActualitate/EsentialSocial
Și, după cum spun specialiștii seismologi, potrivit Digi 24, asta se va întâmpla exact anul viitor.Deşi fluctuaţiile de rotaţie sunt mici şi schimbă lungimea unei zile cu o milisecundă, ele ar fi implicate în eliberarea unor cantităţi uriaşe de energie subterană. În ultimii doi ani, în România s-au produs peste...

Preluat de la EVZ