Pe platoul, slab luminat, din fața prefecturii Constanța s-au adunat doar câteva zeci de persoane, unii dintre ei fiind aceeași care protestează, aproape zi de zi, încă din luna ianuarie, împotriva “corupției și hoției încurajate de  actuala guvernare”. Profitând de vremea frumoasă, mulți constănțeni, mai ales tinerii, au preferat să iasă la terasele și restaurantele de pe malul mării. Protestatarii nu s-au lăsat, însă, descurajați și și-au strigat nemulțumirile. Fluturând tricolorul au scandat: “Jos Guvernul!”, “PSD-Ciuma roșie!”, “Hoții, hoții!”, iar cei mai tineri, “Ole, Ole, Ole, Jos toate partidele. Șpagă și Corupție!”

Deși Ordonanța de Urgență privind modificarea Codului Fiscal a fost déjà aprobată, protestatari susțin că poate fi blocată dacă românii ies în stradă, pașnic. Și așa, pot preveni și schimbarea legilor Justiției. Oamenii au acuzat că viața s-a scumpit déjà, prețurile au urcat peste noapte, iar salariie vor scădea. Au acuzat Puterea că nu se îngrijește de bunăstarea cetățenilor ci de propriile interese. Protestul s-a desfășurat fără incidente. Au fost jandarmi și polițiști care i-au supravegheat pe manifestanți. Din cauza numărului mic de protestanți , s-a renunțat la marșul pe străzile principale ale orașului. 

Loading…

rootstireaActualitate/EsentialSocial
Pe platoul, slab luminat, din fața prefecturii Constanța s-au adunat doar câteva zeci de persoane, unii dintre ei fiind aceeași care protestează, aproape zi de zi, încă din luna ianuarie, împotriva “corupției și hoției încurajate de  actuala guvernare”. Profitând de vremea frumoasă, mulți constănțeni, mai ales tinerii, au preferat...

Preluat de la EVZ