Mâine dimineață, un fenomen astronomic rar va fi vizibil din România . Planetele Jupiter și Venus vor fi vizibile cu ochiul liber, luni dimineața, iar pasionații de astronomie spun că acesta este un moment rar datorită apropierii dinrte cele două planete.

Venus și Jupier vor fi vizibile deasupra orizontului spre sud-est, luni, 13 noiembrie. Dacă cerul nu va fi acoperit de nori, cele două planete vor fi foarte strălucitoare. Cel mai bun moment pentru a le observa va fi cu 40 de minute înainte de răsăritul soarelui.

O astfel de apropiere între Venus și Jupier are loc o dată la 398,88 zile. De data aceasta, cele două planete vor fi la o distanță de 16 de arc-minute (arc-minutul este a șaizecea parte dintr-un grad), ceea ce este un fenomen rar. 

Cei care doresc să vadă spectacolul ceresc trebuie să se uite spre sud-est și să se afle într-o zonă îndepărată de aglomerările urbane deoarece lumina orașelor va împiedica luminozitatea astrelor.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/fenomen-astronomic-rar-vizibil-din-romania-in-cateva-ore-ce-va-aparea-pe-cer-44058.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/fenomen-astronomic-rar-vizibil-din-romania-in-cateva-ore-ce-va-aparea-pe-cer-44058-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv