Conform comunicatului, scopul acestor vizite diplomatice este acela de a atrage investiții care să ajute economia românească.

Citește: Cum funcționează STATUL PARALEL. 

“Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, efectuează în perioada 7-10 noiembrie 2017, o vizită în statele Oregon și Washington, cuprinzând  întâlniri la nivel economic dedicate atragerii de investiţii americane în România, la nivelul administrației locale, a mediului academic și universitar, dar și cu reprezentanți ai comunității româno-americane.

Citește: Dezvăluiri INCENDIARE! Amenințări și discuții HALUCINANTE

 

În contextul vizitei, ambasadorul George Cristian Maior a avut o întrevedere cu specialiști în domeniul IT de origine română din cadrul companiei Intel, la unul dintre sediile producătorului american de componente IT din Portland, Oregon. Ambasadorul român a apreciat prezența Intel în România, la Galați și Timișoara, ca fiind importantă din punct de vedere al volumului activității desfășurate, menționând totodată oportunitățile de investiții în domeniul IT care există în țara noastră.

Citește: Curtea Constituțională a elucidat ENIGMA din 2017

 

Ambasadorul George Cristian Maior i-a încurajat pe specialiştii români să mențină o strânsă legătură cu țara și să sprijine parteneriatul României cu SUA prin implicarea activă în viața comunităților din care fac parte, putând astfel contribui la îndeplinirea unor obiective comune importante, inclusiv accederea în programul Visa Waiver. Specialiștii IT ai companiei Intel, în calitate de membri ai comunității românești din SUA, au fost asigurați la rândul lor de sprijinul autorităților române pentru rezolvarea problemelor curente cu care se confruntă românii din străinătate. 

 

 

De asemenea, șeful misiunii diplomatice a României la Washington DC s-a întâlnit cu reprezentanții comunității româno-americane din Portland și împrejurimi și conducerea asociației Romanian – American Society, organizatorul reuniunii. 

 

În cadrul vizitei, ambasadorul României în SUA, George Cristian Maior, a avut o întrevedere cu primarul orașului Portland, Ted Wheeler. Pe parcursul discuției, ambasadorul român a accentuat faptul că în zona metropolitană Portland există o comunitate româno-americană activă, care include mulți specialiști IT, antreprenori și cercetători, arătând  că această comunitate, care menține legături puternice cu România, constituie o bază solidă pentru dezvoltarea de proiecte bilaterale în beneficiul ambelor țări. A încurajat participarea companiilor din zona Portland în proiecte comerciale și de investiții în România, precum și lansarea unor misiuni economice la nivelul statului american. O inițiativă de interes comun o reprezintă demersul de înfrățire a orașelor Portland și Iași, în cadrul programului Sister Cities, acțiunea fiind puternic susținută de comunitatea românească din zona Portland.

La rândul său, primarul Ted Wheeler și-a exprimat aprecierea deosebită pentru contribuția comunității româno-americane la viața economică și socială a regiunii, precum și deschiderea totală către proiecte comune de cooperare.

Loading…

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Conform comunicatului, scopul acestor vizite diplomatice este acela de a atrage investiții care să ajute economia românească. Citește: Cum funcționează STATUL PARALEL.  “Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, efectuează în perioada 7-10 noiembrie 2017, o vizită în statele Oregon și Washington, cuprinzând  întâlniri la nivel economic dedicate...

Preluat de la EVZ