Dezvăluirile făcute publice de către Wikileaks cuprind circa  71.848 de emailuri, 26.506 de fişiere ataşate şi 4.493 de expeditori unici, informează  Mediafax.ro.

Potrivit Wikileaks, emailurile au fost trimise între martie 2009 şi 24 aprilie 2017.

Echipa de campanie a confirmat că aproximativ 21.000 de emailuri au fost trimise sau primite de către adrese asociate campaniei.

La rândul său,  Emmanuel Macron a denunţat un atac cibernetic ”masiv”, argumentând că este vorba de o acţiune care vizează ”destabilizarea democraţiei”, similară cu cea care a vizat scrutinul prezidenţial din SUA.

Astfel, pe parcursul campaniei electorale, echipa lui Emmanuel Macron a acuzat grupuri media pro-Kremlin că au difuzat informaţii false despre el.

În schimb, Rusia a negat în mod repetat că ar fi amestecat în alegerile franceze prin atacuri cibernetice sau publicarea unor emailuri sau documente. Agenţi de informaţii ai SUA au declarat în luna mai jurnaliştilor de la Reuters că hackeri care aveau legături cu Guvernul rus au fost implicaţi în campania din Franţa, însă nu aveau dovezi concludente că într-adevăr Kremlinul ar fi ordonat atacuri cibernetice.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Dezvăluirile făcute publice de către Wikileaks cuprind circa  71.848 de emailuri, 26.506 de fişiere ataşate şi 4.493 de expeditori unici, informează  Mediafax.ro.Potrivit Wikileaks, emailurile au fost trimise între martie 2009 şi 24 aprilie 2017.Echipa de campanie a confirmat că aproximativ 21.000 de emailuri au fost trimise sau primite de către...

Preluat de la EVZ